A vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt. Hagyd 5-10 percig pihenni, amíg a keverék elkezd habosodni.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Langyos víz a legjobb, ha túl hideg a víz, az élesztő nem fog felhabosodni.
A lisztet, rizslisztet és a sót egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát.
A tésztát alaposan dolgozd át, hogy rugalmas és sima legyen.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd pihenni meleg helyen 1-1,5 órán át, hogy megkeljen.
Ha gyorsan szeretnéd, hogy megkeljen a tészta, tedd a konyhában egy melegebb helyre, például a sütőbe, de sose tedd közvetlenül forró helyre.
Miután a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és nyújtsd ki vékonyra. Használj keveset a lisztből, hogy ne legyen túl kemény a tészta.
Minél vékonyabbra nyújtod a tésztát, annál ropogósabb lesz a végeredmény.
A kinyújtott tésztát vágd fel kis körökre, és egy serpenyőben, olaj nélkül, közepes lángon süsd ki mindkét oldalát, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.
A serpenyőt ne töltsd túl, hogy a tészta ne ragadjon össze, inkább süsd több adagban.
Miután kisült, hagyd egy kicsit hűlni, és tálald frissen.
A friss Tunnbröd a legfinomabb, ha még melegen tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.