A vízbe szórd bele a cukrot, majd az élesztőt. Keverd el, és hagyd pihenni 5-10 percig, hogy az élesztő felfusson.
A megfelelő hőmérsékletű víz segíti az élesztőt a megfelelő gyorsasággal aktiválódni, ne legyen túl forró, mert megöli az élesztőt!
Egy nagy tálban keverd össze a rozslisztet, fehér lisztet és a sót. Készíts egy mélyedést a közepén, majd öntsd bele az élesztős vizet és az olívaolajat.
A mélyedés segít a tészta keverésében és az élesztő egyenletes eloszlásában.
Kezdd el összedolgozni a tésztát, amíg homogén állagú nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá még lisztet, hogy ne ragadjon.
Ne dolgozd túl a tésztát, hogy ne legyen kemény! Csak addig gyúrd, amíg összeáll.
Helyezd a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, és nyújtsd ki vékonyra, kb. 2-3 mm vastagságúra.
A tészta nyújtásakor ne használj túl sok lisztet, hogy a tészta ne száradjon ki.
A kinyújtott tésztát vágd fel kisebb körökre, vagy téglalap alakúra, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A szaggatóval végzett vágások során mindig lisztezett eszközt használj, hogy ne ragadjon bele a tészta.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Süsd a lepényeket 12-15 percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek.
Figyelj oda a sütésre, mert minden sütő más sebességgel működik!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.