Turkey Gyoza tálalva pulykahúsos-zöldséges töltelékkel és szójaszószos mártogatóval

Turkey Gyoza – soványabb, egészségesebb opció

A Turkey Gyoza a hagyományos japán gyoza egészségesebb, modern változata. A pulykahús alacsony zsírtartalma miatt tökéletes alap azoknak, akik tudatosabban táplálkoznak, mégis szeretnének ízletes és autentikus ázsiai fogásokat készíteni otthon. A darált pulykahúst friss zöldségekkel – kínai kellel, reszelt sárgarépával és újhagymával – kombináljuk, amit szójaszósz és szezámolaj egészít ki. A töltelék így nemcsak ízletes, de szaftos is marad, a gőzölés és pirítás egyensúlyával pedig kívül ropogós, belül omlós végeredményt kapunk. Ez a recept tökéletes hétköznapi vacsorára vagy könnyed vendégváró falatnak. A szójaszószos vagy citrusos mártogató frissítően ellensúlyozza a pulyka ízvilágát. Egyszerre tápláló, gyors és rendkívül finom – a Turkey Gyoza garantáltan a kedvencek közé kerül.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tésztalap
200 g Darált pulykahús
80 g Kínai kel (finomra vágva)
50 g Sárgarépa (reszelt)
1 szál Újhagyma (apróra vágva)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
5 g Gyömbér (reszelt)
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Olaj (sütéshez)
100 ml Víz (pároláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a darált pulykahúst a kínai kellel, reszelt sárgarépával, újhagymával, fokhagymával és gyömbérrel. Ízesítsd szójaszósszal és szezámolajjal. TIPP: A pulyka könnyen kiszárad, ezért ne spórolj a zöldségekkel – szaftosabbá teszik a tölteléket.

    Ha a pulykahús túl száraz lenne, adj hozzá egy evőkanálnyi vizet vagy húslevest a töltelékhez.

    2

    Tölts egy teáskanálnyi tölteléket minden gyoza lap közepére. A széleket nedvesítsd meg vízzel, hajtsd félbe, majd csípd össze csipkésen. Figyelj, hogy jól záródjon – különösen fontos a sovány töltelékeknél.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

    3

    Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, és helyezd bele a gyozákat. Süsd őket 2-3 percig, míg az aljuk szép aranybarna lesz.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a gyozák gyorsan piruljanak.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, fedd le, és párold 5 percig, míg a tészta és a hús átfő. Ezután vedd le a fedőt, és süsd még 1 percig ropogósra az aljukat.

    A párolás során ellenőrizd, hogy a víz ne párologjon el teljesen. Ha szükséges, adj hozzá még egy keveset.

    5

    Tálald friss újhagymával megszórva, szójaszószos vagy enyhén csípős mártogatóval. TIPP: A pulykás töltelék mellé jól illik egy kevés citromlé vagy balzsamecetes mártogatós is.

    A balzsamecetes mártogatóhoz keverj össze balzsamecetet, szójaszószt és egy kevés mézet.