Egy tálban keverd össze a darált pulykahúst a kínai kellel, reszelt sárgarépával, újhagymával, fokhagymával és gyömbérrel. Ízesítsd szójaszósszal és szezámolajjal. TIPP: A pulyka könnyen kiszárad, ezért ne spórolj a zöldségekkel – szaftosabbá teszik a tölteléket.
Ha a pulykahús túl száraz lenne, adj hozzá egy evőkanálnyi vizet vagy húslevest a töltelékhez.
Tölts egy teáskanálnyi tölteléket minden gyoza lap közepére. A széleket nedvesítsd meg vízzel, hajtsd félbe, majd csípd össze csipkésen. Figyelj, hogy jól záródjon – különösen fontos a sovány töltelékeknél.
A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
Egy serpenyőben forrósíts kevés olajat, és helyezd bele a gyozákat. Süsd őket 2-3 percig, míg az aljuk szép aranybarna lesz.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a gyozák gyorsan piruljanak.
Öntsd hozzá a vizet, fedd le, és párold 5 percig, míg a tészta és a hús átfő. Ezután vedd le a fedőt, és süsd még 1 percig ropogósra az aljukat.
A párolás során ellenőrizd, hogy a víz ne párologjon el teljesen. Ha szükséges, adj hozzá még egy keveset.
Tálald friss újhagymával megszórva, szójaszószos vagy enyhén csípős mártogatóval. TIPP: A pulykás töltelék mellé jól illik egy kevés citromlé vagy balzsamecetes mártogatós is.
A balzsamecetes mártogatóhoz keverj össze balzsamecetet, szójaszószt és egy kevés mézet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.