Turon mangóval tálalva kókuszreszelékkel

Turon mangóval

A Turon egy hagyományos filipino utcai étel, amelyet édes, ropogós réteggé sütnek. A turon alapja rizstészta, amit különböző édes töltelékekkel készítenek, mint például banán vagy mangó. A mangós változat különösen népszerű, mivel a friss mangó és a karamellizált nádcukor édes íze tökéletesen illik egymáshoz. Az ételt gyakran utcai árusok kínálják, és gyorsan elkészíthető, így remek választás egy gyors, édes nasihoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Érett mangó
8 db Lombos rizstészta (spring roll lap)
100 g Nádcukor
50 g Kókuszreszelék
200 ml Olaj
1 tk. Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mangót hámozd meg, és vágd vékony csíkokra vagy szeletekre.

    Érdemes érett mangót választani, hogy édesebb legyen a töltelék.

    2

    A rizstésztát egy tál vízbe áztasd be pár másodpercre, hogy rugalmas legyen.

    Ne hagyd túl sokáig a vízben, mert könnyen elázhat és könnyen szakadhat.

    3

    A rizstésztára helyezd a mangócsíkokat, majd szórj rá nádcukrot és egy kevés kókuszreszeléket.

    A nádcukor karamellizálódni fog sütés közben, és édes, ropogós réteget képez a turon tetején.

    4

    A rizstésztát tekerd fel szoros hengerré, ügyelve arra, hogy ne szakadjon el.

    Fontos, hogy a tekercseket jól zárd le, hogy sütés közben ne nyíljanak ki.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd a turonokat mindkét oldalukon 2-3 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A turonok gyorsan sülnek, így figyelj rá, hogy ne égjenek meg. Ha túl forró az olaj, akkor az gyorsan megégheti a tésztát.

    6

    Miután a turonok elkészültek, tálald őket melegen, és szórd meg a tetejüket egy kis kókuszreszelékkel.

    A kókuszreszelék egy extra ropogós textúrát ad, és még gazdagabbá teszi az ízeket.