Turon mang贸val t谩lalva k贸kuszreszel茅kkel

Turon mang贸val

A Turon egy hagyom谩nyos filipino utcai 茅tel, amelyet 茅des, ropog贸s r茅tegg茅 s眉tnek. A turon alapja rizst茅szta, amit k眉l枚nb枚z艖 茅des t枚ltel茅kekkel k茅sz铆tenek, mint p茅ld谩ul ban谩n vagy mang贸. A mang贸s v谩ltozat k眉l枚n枚sen n茅pszer疟, mivel a friss mang贸 茅s a karamelliz谩lt n谩dcukor 茅des 铆ze t枚k茅letesen illik egym谩shoz. Az 茅telt gyakran utcai 谩rusok k铆n谩lj谩k, 茅s gyorsan elk茅sz铆thet艖, 铆gy remek v谩laszt谩s egy gyors, 茅des nasihoz.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
1 db 脡rett mang贸
8 db Lombos rizst茅szta (spring roll lap)
100 g N谩dcukor
50 g K贸kuszreszel茅k
200 ml Olaj
1 tk. Van铆lia kivonat

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A mang贸t h谩mozd meg, 茅s v谩gd v茅kony cs铆kokra vagy szeletekre.

    脡rdemes 茅rett mang贸t v谩lasztani, hogy 茅desebb legyen a t枚ltel茅k.

    2

    A rizst茅szt谩t egy t谩l v铆zbe 谩ztasd be p谩r m谩sodpercre, hogy rugalmas legyen.

    Ne hagyd t煤l sok谩ig a v铆zben, mert k枚nnyen el谩zhat 茅s k枚nnyen szakadhat.

    3

    A rizst茅szt谩ra helyezd a mang贸cs铆kokat, majd sz贸rj r谩 n谩dcukrot 茅s egy kev茅s k贸kuszreszel茅ket.

    A n谩dcukor karamelliz谩l贸dni fog s眉t茅s k枚zben, 茅s 茅des, ropog贸s r茅teget k茅pez a turon tetej茅n.

    4

    A rizst茅szt谩t tekerd fel szoros hengerr茅, 眉gyelve arra, hogy ne szakadjon el.

    Fontos, hogy a tekercseket j贸l z谩rd le, hogy s眉t茅s k枚zben ne ny铆ljanak ki.

    5

    Egy serpeny艖ben hev铆tsd fel az olajat, majd s眉sd a turonokat mindk茅t oldalukon 2-3 percig, am铆g aranybarn谩k 茅s ropog贸sak lesznek.

    A turonok gyorsan s眉lnek, 铆gy figyelj r谩, hogy ne 茅gjenek meg. Ha t煤l forr贸 az olaj, akkor az gyorsan meg茅gheti a t茅szt谩t.

    6

    Miut谩n a turonok elk茅sz眉ltek, t谩lald 艖ket melegen, 茅s sz贸rd meg a tetej眉ket egy kis k贸kuszreszel茅kkel.

    A k贸kuszreszel茅k egy extra ropog贸s text煤r谩t ad, 茅s m茅g gazdagabb谩 teszi az 铆zeket.