A banánokat hámozd meg, majd vágd hosszú szeletekre.
A banánokat ne vágd túl vékonyra, hogy ne törjenek el a sütés során.
Minden tésztalap közepére helyezz egy szelet banánt, és szórj rá egy kevés fahéjat és cukrot.
A fahéj és a cukor segít karamellizálódni a tésztán és egy finom édes ízt ad a turonnak.
A tésztát hajtsd össze, és mindkét oldalát jól ragaszd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Ügyelj arra, hogy a tészta szélét alaposan összezárd, hogy ne nyíljon ki sütés közben.
Melegíts fel olajat egy serpenyőben, és süsd a turont aranybarnára, 3-4 percig, amíg ropogós nem lesz.
Az olaj hőmérséklete fontos, túl forró olajban gyorsan megéghet, túl hidegben pedig nem lesz ropogós.
Tedd a kész turont papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsiradékot, hogy ne legyen túl olajos a végeredmény.
Tálald a turont egy gombóc vaníliafagylalttal, és élvezd a meleg, ropogós édességet a hűvös fagylalt kombinációjával.
A fagylalt édes és hűsítő hatása remekül kiegyensúlyozza a turon ropogós textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.