Turon vaníliafagylalttal tálalva, ropogós édesség és hűsítő fagylalt kombinációja

Turon vaníliafagylalttal

A turon egy hagyományos filippínó édesség, amelyet az emberek gyakran fogyasztanak utcai árusoktól. A tésztába csomagolt banán és cukor egyedülálló ízélményt nyújt, és az olajban sütés révén ropogós állagot kap. A vaníliafagylalt hozzáadása egy modern csavar, amely hűsítő ellentétet ad a meleg, édes édességnek. A turon és fagylalt kombinációja a legjobb desszert egy meleg nyári napon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Banán
10 db Tésztalap (spring roll)
2 ek. Cukor
1 ml Víz
0.5 tk. Fahéj
4 gombóc Vaníliafagylalt
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg, majd vágd hosszú szeletekre.

    A banánokat ne vágd túl vékonyra, hogy ne törjenek el a sütés során.

    2

    Minden tésztalap közepére helyezz egy szelet banánt, és szórj rá egy kevés fahéjat és cukrot.

    A fahéj és a cukor segít karamellizálódni a tésztán és egy finom édes ízt ad a turonnak.

    3

    A tésztát hajtsd össze, és mindkét oldalát jól ragaszd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    Ügyelj arra, hogy a tészta szélét alaposan összezárd, hogy ne nyíljon ki sütés közben.

    4

    Melegíts fel olajat egy serpenyőben, és süsd a turont aranybarnára, 3-4 percig, amíg ropogós nem lesz.

    Az olaj hőmérséklete fontos, túl forró olajban gyorsan megéghet, túl hidegben pedig nem lesz ropogós.

    5

    Tedd a kész turont papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsiradékot, hogy ne legyen túl olajos a végeredmény.

    6

    Tálald a turont egy gombóc vaníliafagylalttal, és élvezd a meleg, ropogós édességet a hűvös fagylalt kombinációjával.

    A fagylalt édes és hűsítő hatása remekül kiegyensúlyozza a turon ropogós textúráját.