Egy nagy tálban keverd össze a túrót, a tojásokat, a cukrot és a vaníliakivonatot.
A túrót érdemes áttörni egy szitán, hogy a tészta simább legyen.
Add hozzá a lisztet, a sütőport és egy csipet sót, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává.
A lisztet fokozatosan adagold, mert a túró nedvességtartalma változó lehet. Ne gyúrd túl a tésztát, mert a fánkok kemények lehetnek.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban 170-180°C-ra.
Fontos a megfelelő hőmérséklet, ha túl alacsony, a fánkok megszívják magukat olajjal, ha túl magas, akkor kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak. Használj konyhai hőmérőt.
Formázz kis golyókat a tésztából, és óvatosan helyezd az olajba. Egyszerre csak néhányat süss, hogy ne hűljön le az olaj.
A golyók formázásához használhatsz két kanalat, így könnyebben tudod a tésztát az olajba helyezni.
Süsd a fánkokat 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnára nem sülnek.
Ne forgasd túl gyakran a fánkokat, hagyd, hogy maguktól megforduljanak, amikor az egyik oldaluk megsült.
Szedd ki a kész fánkokat papírtörlőre, hogy leitassák a felesleges olajat.
A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok kevésbé lesznek zsírosak.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és kínálhatod lekvárral vagy csokoládészósszal.
A fánkokat frissen, melegen a legfinomabbak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.