Túrós linzer tálalva

Túrós linzer

A túrós linzer egy klasszikus sütemény, amely könnyedén elkészíthető és garantáltan elnyeri mindenki tetszését. A túró lágy textúrája és a baracklekvár édes-savanykás íze remek kombinációt alkot. Ideális választás ünnepi alkalmakra vagy egy hétköznapi édességként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
300 g Liszt
200 g Vaj
250 g Túró
100 g Porcukor
5 g Sütőpor
10 g Vaníliás cukor
200 g Baracklekvár (töltelékhez)
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban.

    A sütőpor egyenletes eloszlása érdekében szitáld át a lisztet a sütőporral együtt.

    2

    Add hozzá a vajat és a túrót, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima állagú nem lesz.

    A vaj legyen hideg, kockázd fel és úgy add hozzá, hogy a tészta morzsalékos maradjon. A túró legyen áttört, hogy ne legyenek benne darabok.

    3

    Tedd a tésztát hűtőbe 30 percre pihenni.

    A hűtés segít a vajnak megszilárdulni, így a tészta könnyebben nyújtható és nem ragad.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést. A sütőpapír megakadályozza a linzerek letapadását.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát fél centiméter vastagra, és szaggass belőle korongokat. A korongok felének a közepét szúrd ki kisebb formával.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. A kiszaggatott korongokat óvatosan helyezd a tepsibe.

    6

    Helyezd a korongokat a tepsibe, és süsd 10-12 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

    Figyeld a linzereket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. Akkor jó, ha az aljuk enyhén aranybarna.

    7

    Hűtsd ki a linzereket, majd ragaszd össze őket baracklekvárral, egy teljes és egy lyukas korongot párosítva.

    A lekvárral való összeragasztás előtt a linzereknek teljesen ki kell hűlniük. A lekvárt melegítsd meg kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, mert idővel felszívódhat.