Túrós palacsinta porcukorral megszórva és tejföllel tálalva

Túrós Palacsinta

A Túrós Palacsinta a magyar konyha egyik legismertebb desszertje, amely generációk óta a családi asztalok kedvence. A lágy, vaníliás ízű túrótöltelék és a vékony palacsinta tökéletes harmóniája garantáltan elnyeri a vendégek tetszését. Ez a recept nemcsak finom, hanem egyszerűen elkészíthető, így ideális választás hétvégi desszertnek vagy különleges alkalmakra. Próbáld ki, és varázsolj mosolyt mindenki arcára!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
300 ml Tej
200 ml Szódavíz
2 db Tojás
2 ek. Cukor
1 csipet Csipet só
2 ek. Olaj (a sütéshez)
500 g Túró
200 ml Tejföl
2 cs. Vaníliás cukor
50 g Mazsola (opcionális)
20 g Porcukor (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, a tejet, a szódavizet, a tojásokat, a cukrot és a csipet sót, hogy sima palacsintatésztát kapj.

    A tésztát hagyd pihenni legalább 30 percig, mielőtt sütnéd. Ez segít a lisztnek felszívni a folyadékot, és a palacsinták könnyebben fognak sülni.

    2

    Hevítsd fel a serpenyőt, majd egy kevés olajat kenj rá. Süss vékony palacsintákat a tésztából, és tedd félre hűlni.

    A serpenyő legyen forró, de ne égesd meg az olajat. Mindig csak egy vékony réteg tésztát önts a serpenyőbe, hogy a palacsinták vékonyak legyenek.

    3

    Keverd össze a túrót a tejföllel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint a mazsolával, hogy krémes tölteléket kapj.

    A töltelékhez használhatsz áttört túrót, hogy még krémesebb legyen. A mazsolát áztasd be rumaromába vagy forró vízbe, mielőtt a töltelékhez adnád.

    4

    Töltsd meg a palacsintákat a túrós töltelékkel, majd hajtsd össze őket félbehajtva vagy tekercs alakban.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket összehajtani és sütés közben szétnyílhatnak.

    5

    Tálaláskor szórd meg porcukorral, és kínáld friss tejföllel vagy lekvárral.

    A túrós palacsintát sütőben is átsütheted, ha szereted, hogy a teteje ropogós legyen. Ebben az esetben a megtöltött palacsintákat helyezd egy kivajazott tepsibe, locsold meg olvasztott vajjal, és süsd 180°C-on kb. 10-15 percig.