TĂșrĂłs palacsinta porcukorral megszĂłrva Ă©s tejföllel tĂĄlalva

TĂșrĂłs Palacsinta

A TĂșrĂłs Palacsinta a magyar konyha egyik legismertebb desszertje, amely generĂĄciĂłk Ăłta a csalĂĄdi asztalok kedvence. A lĂĄgy, vanĂ­liĂĄs Ă­zƱ tĂșrĂłtöltelĂ©k Ă©s a vĂ©kony palacsinta tökĂ©letes harmĂłniĂĄja garantĂĄltan elnyeri a vendĂ©gek tetszĂ©sĂ©t. Ez a recept nemcsak finom, hanem egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă­gy ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs hĂ©tvĂ©gi desszertnek vagy kĂŒlönleges alkalmakra. PrĂłbĂĄld ki, Ă©s varĂĄzsolj mosolyt mindenki arcĂĄra!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 300 ml Tej
⭕ 200 ml Szódavíz
⭕ 2 db Tojás
⭕ 2 ek. Cukor
⭕ 1 csipet Csipet só
⭕ 2 ek. Olaj (a sĂŒtĂ©shez)
⭕ 500 g TĂșrĂł
⭕ 200 ml Tejföl
⭕ 2 cs. Vaníliás cukor
⭕ 50 g Mazsola (opcionális)
⭕ 20 g Porcukor (tálaláshoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, a tejet, a szódavizet, a tojåsokat, a cukrot és a csipet sót, hogy sima palacsintatésztåt kapj.

    A tĂ©sztĂĄt hagyd pihenni legalĂĄbb 30 percig, mielƑtt sĂŒtnĂ©d. Ez segĂ­t a lisztnek felszĂ­vni a folyadĂ©kot, Ă©s a palacsintĂĄk könnyebben fognak sĂŒlni.

    2

    HevĂ­tsd fel a serpenyƑt, majd egy kevĂ©s olajat kenj rĂĄ. SĂŒss vĂ©kony palacsintĂĄkat a tĂ©sztĂĄbĂłl, Ă©s tedd fĂ©lre hƱlni.

    A serpenyƑ legyen forrĂł, de ne Ă©gesd meg az olajat. Mindig csak egy vĂ©kony rĂ©teg tĂ©sztĂĄt önts a serpenyƑbe, hogy a palacsintĂĄk vĂ©konyak legyenek.

    3

    Keverd össze a tĂșrĂłt a tejföllel, a vanĂ­liĂĄs cukorral Ă©s Ă­zlĂ©s szerint a mazsolĂĄval, hogy krĂ©mes töltelĂ©ket kapj.

    A töltelĂ©khez hasznĂĄlhatsz ĂĄttört tĂșrĂłt, hogy mĂ©g krĂ©mesebb legyen. A mazsolĂĄt ĂĄztasd be rumaromĂĄba vagy forrĂł vĂ­zbe, mielƑtt a töltelĂ©khez adnĂĄd.

    4

    Töltsd meg a palacsintĂĄkat a tĂșrĂłs töltelĂ©kkel, majd hajtsd össze Ƒket fĂ©lbehajtva vagy tekercs alakban.

    Ne töltsd tĂșl a palacsintĂĄkat, mert akkor nehĂ©z lesz Ƒket összehajtani Ă©s sĂŒtĂ©s közben szĂ©tnyĂ­lhatnak.

    5

    Tålalåskor szórd meg porcukorral, és kínåld friss tejföllel vagy lekvårral.

    A tĂșrĂłs palacsintĂĄt sĂŒtƑben is ĂĄtsĂŒtheted, ha szereted, hogy a teteje ropogĂłs legyen. Ebben az esetben a megtöltött palacsintĂĄkat helyezd egy kivajazott tepsibe, locsold meg olvasztott vajjal, Ă©s sĂŒsd 180°C-on kb. 10-15 percig.