Keverd össze a lisztet, a tejet, a szódavizet, a tojásokat, a cukrot és a csipet sót, hogy sima palacsintatésztát kapj.
A tésztát hagyd pihenni legalább 30 percig, mielőtt sütnéd. Ez segít a lisztnek felszívni a folyadékot, és a palacsinták könnyebben fognak sülni.
Hevítsd fel a serpenyőt, majd egy kevés olajat kenj rá. Süss vékony palacsintákat a tésztából, és tedd félre hűlni.
A serpenyő legyen forró, de ne égesd meg az olajat. Mindig csak egy vékony réteg tésztát önts a serpenyőbe, hogy a palacsinták vékonyak legyenek.
Keverd össze a túrót a tejföllel, a vaníliás cukorral és ízlés szerint a mazsolával, hogy krémes tölteléket kapj.
A töltelékhez használhatsz áttört túrót, hogy még krémesebb legyen. A mazsolát áztasd be rumaromába vagy forró vízbe, mielőtt a töltelékhez adnád.
Töltsd meg a palacsintákat a túrós töltelékkel, majd hajtsd össze őket félbehajtva vagy tekercs alakban.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor nehéz lesz őket összehajtani és sütés közben szétnyílhatnak.
Tálaláskor szórd meg porcukorral, és kínáld friss tejföllel vagy lekvárral.
A túrós palacsintát sütőben is átsütheted, ha szereted, hogy a teteje ropogós legyen. Ebben az esetben a megtöltött palacsintákat helyezd egy kivajazott tepsibe, locsold meg olvasztott vajjal, és süsd 180°C-on kb. 10-15 percig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.