Tüzes fűszeres cider pohárban tálalva

Tüzes fűszeres cider

A tüzes fűszeres cider egy intenzív és izgalmas ital, amely a gyömbér és a chili melegítő hatását ötvözi az almás cider édes frissességével. Ez az ital tökéletes választás egy hideg téli estén, vagy amikor valami különleges és fűszeres italra vágyunk. A fahéj és a narancshéj tovább gazdagítja az ital ízvilágát, míg a tejszínhab díszítésként elegáns megjelenést kölcsönöz, és enyhíti a chili tüzes ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
270 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Alma cider
10 g Friss gyömbér
1 tk. Chili pehely
30 g Méz
1 db Fahéj rúd
1 tk. Narancshéj
1 tk. Vanília kivonat
100 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.

    Ne forrald a cidert, csak melegítsd át, hogy megőrizze az ízét.

    2

    Add hozzá a frissen reszelt gyömbért, a chili pelyhet, a fahéjrudat és a narancshéjat. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 5 percig.

    A chili pelyhek mennyiségével szabályozhatod a cider erősségét. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.

    3

    Keverd bele a mézet és a vanília kivonatot, majd alaposan dolgozd össze az italt.

    A méz édesíti és lágyítja a cider ízét, míg a vanília kivonat kellemes aromát kölcsönöz neki.

    4

    Hagyd, hogy a cider még 2-3 percig melegedjen, miközben a chili és a gyömbér aromája felerősödik.

    Ez az idő segít abban, hogy a fűszerek ízei teljesen átjárják a cidert, és a chili ereje kibontakozzon.

    5

    Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.

    A szűrés után a cider simább és kellemesebb lesz fogyasztani.

    6

    Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal, és szórj rá egy kevés chili pelyhet a különleges megjelenés és tüzes íz érdekében.

    A tejszínhab és a chili pelyhek kontrasztja nem csak látványos, hanem az ízeket is izgalmasabbá teszi.