Melegítsd elő az almás cidert egy közepes méretű lábosban alacsony lángon.
Ne forrald a cidert, csak melegítsd át, hogy megőrizze az ízét.
Add hozzá a frissen reszelt gyömbért, a chili pelyhet, a fahéjrudat és a narancshéjat. Keverd meg, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek körülbelül 5 percig.
A chili pelyhek mennyiségével szabályozhatod a cider erősségét. Kezdd kevesebbel, és kóstold meg, mielőtt többet adnál hozzá.
Keverd bele a mézet és a vanília kivonatot, majd alaposan dolgozd össze az italt.
A méz édesíti és lágyítja a cider ízét, míg a vanília kivonat kellemes aromát kölcsönöz neki.
Hagyd, hogy a cider még 2-3 percig melegedjen, miközben a chili és a gyömbér aromája felerősödik.
Ez az idő segít abban, hogy a fűszerek ízei teljesen átjárják a cidert, és a chili ereje kibontakozzon.
Szűrd le a cider-t, hogy eltávolítsd a fűszereket, majd oszd el poharakba.
A szűrés után a cider simább és kellemesebb lesz fogyasztani.
Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal, és szórj rá egy kevés chili pelyhet a különleges megjelenés és tüzes íz érdekében.
A tejszínhab és a chili pelyhek kontrasztja nem csak látványos, hanem az ízeket is izgalmasabbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.