Twix Ice Cream fagylalt tálalva

Twix Ice Cream

A Twix Ice Cream a híres Twix szelet inspirációjából született, amely a karamell, tejcsokoládé és ropogós keksz harmonikus kombinációját ötvözi. Ez a fagylaltváltozat a klasszikus összetevőket jeges desszert formájában kínálja, tökéletes nyári csemegeként. A 2000-es évek elején kezdtek el egyre többen házilag is kísérletezni márkanév inspirálta jégkrémekkel, és ez a változat azóta is sláger. Ahogy a karamell szálasan megolvad a krémes vaníliaalapban, a csokoládé pedig kis roppanós meglepetésként bukkan elő minden falatban, egyértelműen érthető, miért vált kedvenccé. A kulcs a jól lehűtött alap, a jó minőségű csokoládé és a megfelelő állagú kekszdarabok – ha ezek stimmelnek, garantált a siker. Tipp: próbáld ki házi karamellszósszal, vagy adj hozzá sós karamellt az intenzívebb élményért!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
100 g Karamellszósz
80 g Tejcsokoládé
100 g Ropogós vajas kekszdarabok

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, tejet és a cukrot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen elolvad. Fontos: ne forrald fel! Csak addig melegítsd, amíg gőzölögni nem kezd.

    A folyamatos keverés segít elkerülni, hogy a cukor leégjen az edény aljára.

    2

    Vedd le a tűzről és keverd bele a vaníliakivonatot. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletre, majd hűtsd legalább 3 órán át, vagy egy éjszakán keresztül hűtőben. Tipp: minél hidegebb az alap, annál krémesebb lesz a fagylalt állaga.

    A gyorsabb hűtés érdekében a keveréket helyezd jégfürdőbe, miközben időnként megkevered.

    3

    Töltsd az alapot fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos fagyasztótálba, és keverd át 30 percenként 3-4 órán keresztül, hogy elkerüld a jégkristályosodást.

    Ha nincs fagylaltgéped, a keverés során használj villát, hogy a jégkristályok ne tudjanak kialakulni.

    4

    Amikor a fagylalt már kezd megdermedni, keverd bele a karamellszószt, az apróra vágott tejcsokoládét és a ropogós kekszdarabokat. Óvatosan forgasd bele, hogy ne törjenek szét teljesen. Tipp: ne keverd túl, hogy szép márványos hatást érj el.

    A karamellszószt előzőleg hűtsd le, hogy ne olvadjon meg a fagylalt.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd 5-10 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha túl kemény a fagylalt, mártsd a kanalat forró vízbe, hogy könnyebben kanalazhasd.