Twix White Ice Cream fagylalt tálalva

Twix White Ice Cream

A Twix White Ice Cream a népszerű fehér csokoládés Twix szelet fagylaltosított változata, amely tökéletes egyensúlyban ötvözi a lágy édességet és a roppanós textúrát. A hagyományos Twix karakterét adó kekszréteg és karamell most egy selymesen fehér csokis fagylaltalapban bontakozik ki. A recept a Twix White különlegességét egy luxus, házilag is könnyen elkészíthető formában adja vissza. Az ízek harmóniájához kulcsfontosságú a darabok időzített beforgatása, így azok nem áznak el, hanem kellemesen roppanósak maradnak a fagylalt belsejében. Ez az édesség tökéletes nyári kényeztetés, de vendégváró desszertként is megállja a helyét. Tipp: tálaláskor ne díszítsd gyümölccsel vagy levéllel, mert az elnyomná a fehér csokoládé és karamell tiszta ízét.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
100 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
80 g Fehér csokoládé (apróra vágva)
120 g Twix White szelet (darabolva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, miközben folyamatosan kevered, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald fel!

    A tejszín és tej arányát ízlés szerint változtathatod. Több tejszínnel gazdagabb, krémesebb lesz a végeredmény.

    2

    Add hozzá az apróra vágott fehér csokoládét, és kevergesd, amíg teljesen elolvad. Tipp: minél kisebbre vágod a csokit, annál gyorsabban és egyenletesebben olvad el.

    A fehér csokoládé könnyen leég, ezért alacsony lángon, folyamatosan kevergetve olvaszd.

    3

    Vedd le a tűzről, keverd bele a vaníliakivonatot. Hagyd szobahőmérsékletűre hűlni, majd tedd a keveréket a hűtőbe legalább 3 órára. Ez fontos lépés a sima, krémes állag eléréséhez.

    A hűtés során a keveréket időnként keverd meg, hogy ne képződjön bőr a tetején.

    4

    Töltsd a lehűlt keveréket fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Fagylaltgép nélkül lapos tálban fagyaszd, közben 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.

    Ha fagylaltgépet használsz, győződj meg róla, hogy a tartály teljesen lehűlt a használat előtt.

    5

    Amikor a fagylalt már kezd megszilárdulni, keverd bele a darabolt Twix White szeleteket. Tipp: óvatosan forgasd bele, hogy a kekszes-karamellás darabok roppanósak maradjanak.

    A Twix szeleteket fagyasztás előtt tedd be a mélyhűtőbe pár percre, így kevésbé fognak olvadni a fagylaltba keverés közben.

    6

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba további 1-2 órára. Tálalás előtt hagyd szobahőmérsékleten 5-10 percig, hogy könnyen kanalazható legyen és az ízek teljesen érvényesüljenek.

    Ha a fagylalt túl kemény, mártogasd a kanalat meleg vízbe, és töröld szárazra, mielőtt kanalaznád.