Uborkás hummuszos wrap friss zöldségekkel töltve

Uborkás Hummuszos Wrap

Az uborkás hummuszos wrap egy egyszerű, mégis rendkívül ízletes fogás, amely gyorsan elkészíthető. Ez az étel friss zöldségekből és krémes hummuszból áll, ami tökéletes harmóniát nyújt.A wrap ideális választás lehet sietős napokra, mivel könnyen szállítható és bárhol elfogyasztható. A citromlé és olívaolaj különleges frissességet és ízt ad a zöldségeknek, míg a hummusz krémes textúrával gazdagítja a fogást.Próbáld ki ezt a receptet, ha gyors, egészséges és finom ételre vágysz!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
200 g Hummusz
1 db Uborka
1 db Sárgarépa
1 db Piros kaliforniai paprika
4 db Friss salátalevelek
1 ek. Citromlé
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az összes zöldséget. Az uborkát és a sárgarépát hámozd meg, majd szeleteld vékony csíkokra.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen oszljanak el a wrapben.

    2

    A paprikát távolítsd el a magházától, és vágd vékony csíkokra.

    A paprika magházát alaposan távolítsd el, hogy ne legyen keserű a wrap.

    3

    Melegítsd meg a tortilla lapokat egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, hogy könnyebben hajlíthatóak legyenek.

    A tortilla lapokat ne melegítsd túl, mert kiszáradhatnak és eltörhetnek.

    4

    Kend meg minden tortilla lapot hummusszal egyenletesen.

    A hummust vékonyan kend fel a tortilla lapokra, hogy ne legyen túl vastag a wrap.

    5

    Helyezz minden lapra egy-egy salátalevelet, majd oszd el rajtuk az uborkát, a sárgarépát és a paprikát.

    A salátaleveleket szárítsd meg, mielőtt a tortilla lapokra teszed, hogy ne áztassák el a hummust.

    6

    Locsold meg a zöldségeket egy kevés citromlével és olívaolajjal, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A citromlével és olívaolajjal ne locsold túl a zöldségeket, hogy ne áztassák el a tortilla lapot.

    7

    Tekerd fel a tortillákat szorosan, és vágd félbe, hogy könnyebb legyen tálalni.

    A tortillákat szorosan tekerd fel, hogy ne essenek szét. Ha szükséges, fogpiszkálóval is rögzítheted.