Egy közepes lábasban hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát kb. 1 percig. Ezután add hozzá a szójaszószt és a ramen alaplevet, majd forrald fel.
A szezámolaj intenzív íze miatt ne hevítsd túl, mert megkeseredhet.
Add hozzá a shiitake gombát és a félbevágott bok choy-t, majd főzd közepes lángon 5-6 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak. TIPP: A bok choy-t csak a főzés végén tedd bele, ha különösen zsenge.
Ha nincs shiitake gomba, használhatsz más gombafajtát is, például csiperkét vagy laskagombát.
Közben főzd meg a tojásokat lágyra (kb. 6 perc), majd hűtsd le hideg vízben, hámozd meg, és vágd félbe.
A lágytojás főzési ideje függ a tojások méretétől és a tűzhely erősségétől.
Egy másik edényben főzd meg az udon tésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint, majd szűrd le. Ne öblítsd le hideg vízzel, hogy jobban átvegye az alaplé ízét.
Az udon tészta főzési ideje rövidebb, mint a ramen tésztáé, ezért figyelj oda, hogy ne főzd túl.
Tálaláshoz helyezz a tál aljára egy adag udon tésztát, öntsd rá a forró ramen alapot a zöldségekkel együtt, helyezd rá a tojást, szórd meg zöldhagymával és szezámmaggal. TIPP: Extra umamihoz adj pár csepp szójaszószt közvetlenül a tálalás előtt.
A tálaláskor adhatsz hozzá egy kevés nori (szárított hínár) lapot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.