Először is, a szilvákat mosd meg alaposan, majd vágd fel őket kisebb darabokra. Tedd félre.
Ha a szilva túl kemény, egy kicsit hagyd megpuhulni, hogy jobban be tudja adni az ízét.
Egy kis lábasban keverd össze a rizslisztet, a cukrot, és az agar-agart. Adj hozzá 200 ml vizet, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd közepes lángon, amíg a massza sűrűsödni kezd.
Az agar-agar gyorsan elkezd dolgozni, ezért folyamatosan keverve főzd, hogy ne legyenek csomók.
Amikor a keverék besűrűsödött, add hozzá a vaníliás cukrot, és keverd jól el. A masszát addig főzd, amíg teljesen homogénné válik.
A vaníliás cukor finom édes ízt ad, de ha szeretnéd, lecserélheted sima cukorra is.
Ezután öntsd bele a szilvadarabokat a rizsliszt keverékbe, és keverd össze, hogy a szilvák is jól eloszoljanak a masszában.
A szilva darabokat finoman keverd, hogy ne törjenek szét túlzottan, és minden falatban jusson belőle.
Öntsd a kész masszát egy előkészített formába. A forma lehet egyszerű, négyzet vagy téglalap alakú, és fontos, hogy a formát enyhén kend ki vízzel vagy fóliával, hogy könnyen ki tudd venni a kész édességet.
Ha szeretnéd, használhatsz szilikonformát, hogy még könnyebben kivehesd a kész ujirót.
Hagyd a masszát szobahőmérsékleten pihenni, hogy megszilárduljon. Ez körülbelül 1-2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen vastagra öntötted a masszát.
Minél vékonyabb a réteg, annál gyorsabban megszilárdul.
Amikor a ujiró teljesen megszilárdult, vágd fel kis kockákra, és tálald.
A ujiró kockák szépen illeszkednek egy tálba, és remek desszertként tálalhatók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.