Uirō szilvával, édes japán édesség szilvával és rizsliszttel

Uirō szilvával

A japán ujiró tradicionális édesség, amely rizslisztből és édes szirupból készül. A szilvával készült változata különleges ízt ad a süteménynek, miközben a rizsliszt lágy és ragacsos textúrát biztosít. Az ujiró a japán konyha egyik klasszikus desszertje, amelyet gyakran ünnepi alkalmakkor szolgálnak fel. A szilva hozzáadásával egy frissítő, gyümölcsös változat születik, amely a friss szilvától és a cukros-szirupos keveréktől valóban különleges élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Rizsliszt
100 g Cukor
200 ml Víz
150 g Szilva
1 tk. Agar-agar
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, a szilvákat mosd meg alaposan, majd vágd fel őket kisebb darabokra. Tedd félre.

    Ha a szilva túl kemény, egy kicsit hagyd megpuhulni, hogy jobban be tudja adni az ízét.

    2

    Egy kis lábasban keverd össze a rizslisztet, a cukrot, és az agar-agart. Adj hozzá 200 ml vizet, és folyamatos kevergetés mellett melegítsd közepes lángon, amíg a massza sűrűsödni kezd.

    Az agar-agar gyorsan elkezd dolgozni, ezért folyamatosan keverve főzd, hogy ne legyenek csomók.

    3

    Amikor a keverék besűrűsödött, add hozzá a vaníliás cukrot, és keverd jól el. A masszát addig főzd, amíg teljesen homogénné válik.

    A vaníliás cukor finom édes ízt ad, de ha szeretnéd, lecserélheted sima cukorra is.

    4

    Ezután öntsd bele a szilvadarabokat a rizsliszt keverékbe, és keverd össze, hogy a szilvák is jól eloszoljanak a masszában.

    A szilva darabokat finoman keverd, hogy ne törjenek szét túlzottan, és minden falatban jusson belőle.

    5

    Öntsd a kész masszát egy előkészített formába. A forma lehet egyszerű, négyzet vagy téglalap alakú, és fontos, hogy a formát enyhén kend ki vízzel vagy fóliával, hogy könnyen ki tudd venni a kész édességet.

    Ha szeretnéd, használhatsz szilikonformát, hogy még könnyebben kivehesd a kész ujirót.

    6

    Hagyd a masszát szobahőmérsékleten pihenni, hogy megszilárduljon. Ez körülbelül 1-2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen vastagra öntötted a masszát.

    Minél vékonyabb a réteg, annál gyorsabban megszilárdul.

    7

    Amikor a ujiró teljesen megszilárdult, vágd fel kis kockákra, és tálald.

    A ujiró kockák szépen illeszkednek egy tálba, és remek desszertként tálalhatók.