Az Ă©lesztĆt oldd fel a meleg vĂzben a cukorral, majd hagyd ĂĄllni 5-10 percig, amĂg felhabosodik.
Fontos, hogy a vĂz ne legyen tĂșl forrĂł, mert az megöli az Ă©lesztĆt. Ha nem habosodik fel az Ă©lesztĆ, valĂłszĂnƱleg nem jĂł, Ă©s Ășjat kell hasznĂĄlnod.
A lisztet, sĂłt Ă©s az Ă©lesztĆs vizet tedd egy nagy tĂĄlba, majd keverd jĂłl össze.
A sĂłt mindig a liszthez add, ne közvetlenĂŒl az Ă©lesztĆhöz, mert az gĂĄtolja a kelĂ©st.
Add hozzĂĄ az olĂvaolajat, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g vizet, hogy rugalmas tĂ©sztĂĄt kapj.
A tĂ©szta akkor jĂł, ha rugalmas Ă©s nem ragad. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ mĂ©g lisztet, de csak Ăłvatosan, nehogy tĂșl kemĂ©ny legyen.
A tĂ©sztĂĄt tedd egy olĂvaolajjal kikent tĂĄlba, takard le, Ă©s hagyd kelni meleg helyen 1-2 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂg megduplĂĄzĂłdik.
A kelesztĂ©si idĆ fĂŒgg a hĆmĂ©rsĂ©klettĆl. Melegebb helyen gyorsabban megkel a tĂ©szta. A letakarĂĄs megakadĂĄlyozza, hogy a tĂ©szta kiszĂĄradjon.
A megkelt tĂ©sztĂĄt öntsd egy olĂvaolajjal kikent tepsibe, Ă©s egyenletesen simĂtsd el.
Az olĂvaolajjal kikent tepsi megakadĂĄlyozza, hogy a tĂ©szta leragadjon.
Hagyj mĂ©g 30 percet pihenni a tĂ©sztĂĄt, hogy keljen egyet, majd elĆmelegĂtett 220°C-os sĂŒtĆben sĂŒsd 20-25 percig, amĂg a focaccia aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.
A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆtĆl, ezĂ©rt figyelj a focaccia-ra. Ha tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval. A pihentetĂ©s segĂt, hogy a focaccia mĂ©g magasabbra emelkedjen.
SĂŒtĂ©s utĂĄn hagyd hƱlni 10 percig, majd szeleteld fel Ă©s tĂĄlald.
A focaccia langyosan a legfinomabb. MegszĂłrhatod tengeri sĂłval Ă©s friss fƱszernövĂ©nyekkel tĂĄlalĂĄs elĆtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.