Umeboshi savanyított szilva töltelékű Oyakodon, csirkehússal, tojással és rizssel tálalva

Umeboshi savanyított szilva töltelékű Oyakodon

Az Oyakodon egy klasszikus japán étel, amelyet általában csirkehússal, tojással és rizssel készítenek. Az umeboshi, a japán savanyított szilva hozzáadása új dimenziót ad az ételnek, különleges savanyú ízt biztosítva, ami tökéletesen illik a lágy tojásos ételhez. Az Oyakodon gazdag történettel rendelkezik, hiszen az \'anya és gyermek\' jelentése tükrözi a csirkehús és a tojás harmóniáját. Az umeboshi szilva még gazdagabbá és frissítővé teszi ezt az ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkehús (comb vagy mell)
2 db Tojás
2 db Umeboshi savanyított szilva
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
2 szál Zöldhagyma
200 g Rizs
2 ek. Olaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a csirkehúst, amíg szép barna nem lesz.

    A hús pörkölése elősegíti, hogy gazdagabb ízű legyen. Ne keverd túl, hogy szép kérget kapjon.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a csirkehúshoz. Pirítsd őket együtt 3-4 percig, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megpirul, ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, mirint és egy csipet sót. Keverd össze jól, és főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A mirin édessége jól kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét, próbáld meg kóstolgatni, hogy a kívánt ízt elérd.

    4

    A rizst főzd meg a szokásos módon, majd oszd szét tálkákba. Tedd rá a főtt csirkehúst és a keveréket.

    A rizs legyen friss és meleg, hogy a hús könnyen rá tudjon olvadni és szép textúrát adjon.

    5

    A savanyított umeboshi szilvákat vágd apró darabokra, és tedd őket a csirkehúsra, majd óvatosan keverd el.

    Az umeboshi szilva erősen savanyú ízt ad, így érdemes óvatosan adagolni, hogy ne dominálja túl az ételt.

    6

    A tojásokat verd fel, majd öntsd őket a tálra a csirkehúsos rizs tetejére. Hagyj neki pár percet, hogy a tojás enyhén megfőjön, de még puha maradjon.

    A tojás pazar textúrát ad a fogásnak, és nem szabad túl főzni, hogy krémes maradjon.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott zöldhagymával.

    A zöldhagyma frissessége kiemeli a savanyú szilva és a hús gazdag ízét.