Unagi don, grillezett angolnával és szójaszószos rizssel tálalva

Unagi don

Az unagi don a japán konyha egyik legismertebb ételének számít, amelynek alapja a grillezett angolna, amelyet egy gazdag szójaszószban párolnak. A rizs az étel alapját képezi, és a gazdag szójaszósz jól kiegészíti a hús édes ízét. Az étel tradicionálisan a nyári hónapokban népszerű, de bármikor fogyasztható, különösen azoknak, akik szeretik a tenger gyümölcseit. Az unagi don egy rendkívül ízletes étel, amely méltán híres a japán éttermek étlapjain.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Unagi (fűszeres sült angolna)
250 g Jázmin rizs
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
300 ml Víz
1 ek. Szezámmag
1 szál Friss tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A jázmin rizst alaposan öblítsük le hideg vízben, majd főzzük meg az utasítás szerint. Ha van rizsfőzőnk, használjuk azt a legjobb eredményért.

    A rizs főzése előtt ne felejtsük el jól átöblíteni, hogy eltávolítsuk a rizs felületéről a kemikáliákat, és így a rizs nem ragad össze.

    2

    Készítsük el a szójaszósz, mirin, cukor és víz keverékéből a glaze-t. A hozzávalókat egy kis lábasban keverjük össze, és forraljuk fel. Miután felforrt, csökkentsük a hőt, és főzzük 5-7 percig, amíg sűrűsödni kezd.

    A sűrű glaze a legjobb, ha a főzés vége felé lassan elkezdjük kevergetni, hogy ne égjen le.

    3

    A sült angolnát (unagit) egy serpenyőben melegítsük fel, hogy a glaze szépen rásüljön. Használhatunk egy grillserpenyőt is, ha szeretnénk a húsnak egy kis pörkölt kérget adni.

    A grillezett angolna kérge különleges textúrát ad a fogásnak, miközben a belseje szaftos marad.

    4

    Amikor az angolna megmelegedett és a glaze ráolvad, tálaljuk a rizs tetején. A rizsnek és az angolnának egyenletesen el kell oszlaniuk a tálban.

    Tálalás előtt ne felejtsük el, hogy az angolnát apróbb darabokra vágjuk, így könnyebben fogyasztható lesz.

    5

    Szórjuk meg a tálat friss tavaszi hagymával és szezámmaggal, hogy a dish színes és friss legyen.

    A szezámmag friss ropogósságot ad, míg a tavaszi hagyma friss, enyhén csípős íze kiemeli az étel egyensúlyát.