A jázmin rizst alaposan öblítsük le hideg vízben, majd főzzük meg az utasítás szerint. Ha van rizsfőzőnk, használjuk azt a legjobb eredményért.
A rizs főzése előtt ne felejtsük el jól átöblíteni, hogy eltávolítsuk a rizs felületéről a kemikáliákat, és így a rizs nem ragad össze.
Készítsük el a szójaszósz, mirin, cukor és víz keverékéből a glaze-t. A hozzávalókat egy kis lábasban keverjük össze, és forraljuk fel. Miután felforrt, csökkentsük a hőt, és főzzük 5-7 percig, amíg sűrűsödni kezd.
A sűrű glaze a legjobb, ha a főzés vége felé lassan elkezdjük kevergetni, hogy ne égjen le.
A sült angolnát (unagit) egy serpenyőben melegítsük fel, hogy a glaze szépen rásüljön. Használhatunk egy grillserpenyőt is, ha szeretnénk a húsnak egy kis pörkölt kérget adni.
A grillezett angolna kérge különleges textúrát ad a fogásnak, miközben a belseje szaftos marad.
Amikor az angolna megmelegedett és a glaze ráolvad, tálaljuk a rizs tetején. A rizsnek és az angolnának egyenletesen el kell oszlaniuk a tálban.
Tálalás előtt ne felejtsük el, hogy az angolnát apróbb darabokra vágjuk, így könnyebben fogyasztható lesz.
Szórjuk meg a tálat friss tavaszi hagymával és szezámmaggal, hogy a dish színes és friss legyen.
A szezámmag friss ropogósságot ad, míg a tavaszi hagyma friss, enyhén csípős íze kiemeli az étel egyensúlyát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.