Vada Pav hússal töltve tálalva

Vada Pav Hússal Töltve

A Vada Pav az indiai utcai ételek egyik legikonikusabb fogása, amely a gyors és ízletes ételek szerelmeseinek kedvence. Ez a modern változat hússal töltve új szintre emeli az eredeti receptet, megőrizve annak hagyományos ízeit. A ropogós külső, a puha kenyér és a fűszeres húsos töltelék tökéletes harmóniában van egymással. Ideális választás baráti összejövetelekre vagy egy gyors, de különleges vacsorához.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Burgonya
250 g Darálthús (marha vagy csirke)
4 db Zsemle (pav vagy más puha kenyér)
2 gerezd Fokhagyma (zúzott)
1 tk. Gyömbér (reszelt)
1 db Zöld chili (apróra vágva)
0.5 tk. Kurkuma (őrölt)
1 tk. Chili por
100 g Liszt (csicseriborsóliszt vagy más liszt)
150 ml Víz
500 ml Olaj (sütéshez)
1 tk.
10 g Friss koriander (apróra vágva)
50 ml Tamarind szósz (opcionális)
50 ml Zöld chutney (koriander és menta alapú)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában, majd hámozd meg és törd át egy tálba. Tedd félre hűlni.

    A burgonyát villával törd össze, ne turmixold, hogy ne legyen ragacsos.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg a gyömbért, fokhagymát és zöld chilit. Add hozzá a darálthúst, kurkumát, chili port, sót és koriandert. Főzd, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A gyömbért, fokhagymát és chilit apróra vágd vagy reszeld le, hogy jobban kijöjjön az ízük. A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    3

    Keverd össze a főtt burgonyát a húsos keverékkel, majd formázz belőle kis golyókat. Tedd félre.

    Ha a massza túl lágy, adj hozzá egy kevés zsemlemorzsát vagy lisztet.

    4

    Egy tálban keverd össze a csicseriborsólisztet vízzel, hogy sűrű, palacsintatésztára hasonlító állagú masszát kapj.

    A tésztát alaposan keverd ki, hogy ne maradjanak benne csomók. Ha szükséges, szűrd át.

    5

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben. A burgonyás-húsos golyókat mártsd meg a lisztes masszában, majd süsd aranybarnára az olajban.

    Az olaj legyen elég forró, különben a golyók megszívják magukat olajjal. Ne tegyél túl sok golyót egyszerre a serpenyőbe, mert lehűtik az olajat.

    6

    Vágd félbe a zsemléket, kend meg őket tamarind szósszal és zöld chutney-val. Helyezd a sült golyókat a zsemlék közepére.

    A zsemléket pirítsd meg egy kicsit a sütőben vagy serpenyőben, hogy ropogósabbak legyenek.

    7

    Tálald a Vada Pav-ot forrón, extra chutney-val és friss korianderrel díszítve.

    A Vada Pav legjobb frissen, azonnal tálalva.