Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
A sütőt érdemes előmelegíteni, mielőtt a tészta elkészül, hogy a muffinok egyenletesen süljenek.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt kávét.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vajat és a cukrot addig habosítsd, amíg a keverék világos és könnyű nem lesz. Ez a muffinok légiesebb textúráját eredményezi.
Fokozatosan keverd hozzá a tejet és az eszpresszót, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.
A nedves és száraz hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a száraz hozzávalókkal. Így elkerülheted a tészta túlkeverését.
Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
Ne töltsd túl a muffin formákat, mert a tészta sütés közben megemelkedik és kifolyhat.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért érdemes figyelni a muffinokat, és tűpróbával ellenőrizni, hogy átsültek-e.
Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá az eszpresszót és a tejszínt, és keverd simára.
A krémhez használt krémsajt legyen hideg, így könnyebben felverhető. A tejszínt fokozatosan add hozzá, hogy a krém ne legyen túl híg.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a vaníliás-kávés krémmel és egy-egy kávészemmel a tetején.
A cupcake-eket csak teljesen kihűlve díszítsd, különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.