Vaníliás-kávés cupcake tálalva

Vanília-Kávés Cupcake

A vaníliás-kávés cupcake egy tökéletes desszert azok számára, akik szeretik a kávé és a vanília harmonikus kombinációját. Az eszpresszó mély, gazdag íze tökéletesen egészíti ki a lágy vaníliás tésztát, míg a krémes kávés frosting még finomabbá teszi az élményt. Képzeld el, ahogy az első harapásnál a puha, vaníliás tészta és az aromás kávé keveréke tökéletes összhangban olvad szét a szádban, miközben a lágy krémsajtos frosting kiegészíti az ízeket. A tökéletes cupcake titka a friss eszpresszó és a jó minőségű vanília kivonat. Próbáld ki ezt a receptet egy kevés kakaóporral megszórva vagy egy-egy kávészemmel díszítve a tetején, hogy még látványosabb és ízletesebb legyen!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
100 g Cukor
100 g Vaj (puha)
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
2 tk. Vanília kivonat
0.5 tk.
50 ml Espresso (frissen főzött)
1 tk. Őrölt kávé
150 g Porcukor
100 g Krémsajt
50 ml Tejszín
30 ml Espresso a krémhez
12 db Kávészemek a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.

    A sütőt érdemes előmelegíteni, mielőtt a tészta elkészül, hogy a muffinok egyenletesen süljenek.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt kávét.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.

    A vajat és a cukrot addig habosítsd, amíg a keverék világos és könnyű nem lesz. Ez a muffinok légiesebb textúráját eredményezi.

    4

    Fokozatosan keverd hozzá a tejet és az eszpresszót, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat.

    A nedves és száraz hozzávalókat felváltva add hozzá, kezdve és befejezve a száraz hozzávalókkal. Így elkerülheted a tészta túlkeverését.

    5

    Keverd össze alaposan, hogy egyenletes tésztát kapj, majd töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.

    Ne töltsd túl a muffin formákat, mert a tészta sütés közben megemelkedik és kifolyhat.

    6

    Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek, és a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért érdemes figyelni a muffinokat, és tűpróbával ellenőrizni, hogy átsültek-e.

    7

    Közben készítsd el a krémet: habosítsd fel a krémsajtot a porcukorral, majd add hozzá az eszpresszót és a tejszínt, és keverd simára.

    A krémhez használt krémsajt legyen hideg, így könnyebben felverhető. A tejszínt fokozatosan add hozzá, hogy a krém ne legyen túl híg.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a vaníliás-kávés krémmel és egy-egy kávészemmel a tetején.

    A cupcake-eket csak teljesen kihűlve díszítsd, különben a krém megolvad.