Vaníliakrémes bao bun tålalva

Vaníliakrémes bao bun

A vanĂ­liakrĂ©m az egyik legkedveltebb töltelĂ©k a desszertek vilĂĄgĂĄban – selymes, lĂĄgy Ă©s gazdag Ă­zƱ. A bao bun, azaz a keleti eredetƱ gƑzölt zsemle, tökĂ©letes alapot nyĂșjt ehhez a klasszikus krĂ©mhez, hiszen a semleges, puha tĂ©sztĂĄban tökĂ©letesen Ă©rvĂ©nyesĂŒl a vanĂ­lia finom aromĂĄja. KĂ©pzeld el, ahogy a frissen megfƑzött krĂ©m lassan kihƱl, miközben a bao bunok gƑzben pĂĄrolĂłdnak, Ă©s mĂĄr az illatok is megelƑlegezik, milyen lĂĄgy desszert vĂĄr rĂĄd – minden falat egy selymes Ă©lvezet. A recept titka a krĂ©m ĂĄllagĂĄban rejlik: fontos, hogy ne forraljuk, csak sƱrĂ­tsĂŒk. Az eredmĂ©ny: egy elegĂĄns, mĂ©gis egyszerƱ Ă©dessĂ©g, amit akĂĄr elƑre is elkĂ©szĂ­thetsz, Ă©s hidegen is fogyaszthatĂł – kĂŒlönleges vendĂ©geknek vagy sajĂĄt örömödre.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Bao bun
⭕ 250 ml Tej
⭕ 2 db Tojássárgája
⭕ 40 g Kristálycukor
⭕ 1 tk. VanĂ­liarĂșd vagy vanĂ­liakivonat
⭕ 15 g KukoricakemĂ©nyĂ­tƑ

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tej felĂ©t melegĂ­tsd fel egy kisebb lĂĄbasban a vanĂ­liĂĄval (ha vanĂ­liarudat hasznĂĄlsz, a magokat kapard ki Ă©s add a tejhez). Ne forrald, csak forrĂĄspontig melegĂ­tsd, majd vedd le a tƱzrƑl.

    A vaníliarudat a tejben hagyhatod åzni, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    2

    Egy tĂĄlban keverd habosra a tojĂĄssĂĄrgĂĄkat a cukorral, majd keverd bele a kukoricakemĂ©nyĂ­tƑt Ă©s a hideg tej mĂĄsik felĂ©t. EzutĂĄn folyamatos keverĂ©s mellett öntsd hozzĂĄ a meleg vanĂ­liĂĄs tejet.

    A tojåssårgåkat addig keverd a cukorral, amíg kifehérednek, ezåltal a krém könnyebb és habosabb lesz.

    3

    Az egĂ©sz keverĂ©ket öntsd vissza a lĂĄbasba, Ă©s kis lĂĄngon, folyamatos keverĂ©s mellett fƑzd sƱrƱ krĂ©mmĂ©. Amikor mĂĄr besƱrƱsödött, vedd le a tƱzrƑl Ă©s hagyd kihƱlni. TIPP: ha simĂĄbb ĂĄllagot szeretnĂ©l, a kĂ©sz krĂ©met szƱrd ĂĄt egy finom szƱrƑn.

    A krém könnyen leéghet, ezért folyamatosan keverd, és ne hagyd magåra. Ha csomós lesz, botmixerrel simítsd åt.

    4

    A bao bunokat helyezd sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt gƑzölƑbe, Ă©s forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­z fölött gƑzöld Ƒket 5-6 percig, amĂ­g megpuhulnak. Ne nyisd fel a gƑzölƑt közben, hogy ne essen össze a tĂ©szta.

    Ha nincs gƑzölƑd, egy fĂ©mszƱrƑt is hasznĂĄlhatsz, amit egy lĂĄbasra helyezel.

    5

    A megpuhult bao bunokat óvatosan nyisd szét, majd töltsd meg a kihƱlt vaníliakrémmel. Azonnal tålald, vagy hƱtve is kínålhatod.

    A bao bunokat megtöltheted mĂĄs krĂ©mekkel, lekvĂĄrral vagy gyĂŒmölcsökkel is.