Vaníliás-diós felfújt tálalva

Vaníliás-diós felfújt

A vaníliás-diós felfújt egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és a dió édes, ropogós ízét ötvözi. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. A dió és a csokoládé tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán gazdag és ínycsiklandó desszertet hozva létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy gasztronómiai rendezvényekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Dió
100 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
200 ml Tej
30 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A diót aprítsd fel, a csokoládét törd kisebb darabokra, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A tojásfehérje tálja legyen teljesen zsírmentes, így lesz igazán kemény a hab.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a darált dióval.

    Használj elektromos habverőt a gyorsabb és egyenletesebb keveréshez.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Ne forrald fel a tejet, mert a tojássárgája kicsapódhat.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    Ügyelj arra, hogy a vízfürdőben a tál alja ne érjen a vízhez, különben a csokoládé megéghet.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A kemény hab eléréséhez adj egy csipet sót a tojásfehérjéhez.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A liszt átszitálásával elkerülheted a csomók kialakulását.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.

    A kivajazott formát szórd meg egy kevés liszttel, így könnyebben kifordítható lesz a kész felfújt.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, mert a felfújt összeeshet.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és szórj egy kevés diót a tetejére.

    Azonnal tálald, mert a felfújt hamar összeesik.