Vaníliás-kókuszos felfújt tálalva

Vaníliás-kókuszos felfújt

A vaníliás-kókuszos felfújt egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és a kókusz aromás ízét ötvözi. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. A kókusz és a csokoládé tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán gazdag és ínycsiklandó desszertet hozva létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy gasztronómiai rendezvényekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Kókuszreszelék
100 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
200 ml Tej
30 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A kókuszreszeléket tedd félre, a csokoládét törd kisebb darabokra, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A kókuszreszelékből tegyél félre egy keveset a díszítéshez.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel.

    A kókuszreszeléket alaposan keverd el a tojássárgájával, hogy egyenletesen oszlassd el.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Kókusztejet is használhatsz a még intenzívebb kókusz ízért.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    Fehér csokoládéval is elkészítheted a receptet.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A tojásfehérje habját óvatosan forgasd bele a masszába, hogy ne törjön össze.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    Használhatsz gluténmentes lisztet is.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.

    A formát szórd meg kókuszreszelékkel a vajazás után.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Figyeld a sütőt, mert a kókusz könnyen megég.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    Tálalás előtt szórd meg a tetejét kókuszreszelékkel.