Vaníliás-mogyorós felfújt tálalva

Vaníliás-mogyorós felfújt

A vaníliás-mogyorós felfújt egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és a mogyoró aromás ízét ötvözi. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. A mogyoró és a csokoládé tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán gazdag és ínycsiklandó desszertet hozva létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy gasztronómiai rendezvényekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 cs. Vaníliás cukor
50 g Mogyoró
100 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
200 ml Tej
30 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A mogyorót törd kisebb darabokra, a csokoládét törd kisebb darabokra, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A mogyorót pirítsd meg sütőben vagy serpenyőben, majd dörzsöld le a héját, hogy intenzívebb legyen az íze és szebb a színe.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a mogyoróval.

    A mogyorót darálva vagy aprítva add hozzá, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    A tej helyett használhatsz tejszínt is, hogy még gazdagabb legyen a felfújt.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    A csokoládé helyett használhatsz mogyorókrémet is, hogy még mogyorósabb legyen a felfújt.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A tojásfehérjébe egy csipet sót is tehetsz, hogy könnyebben felverődjön.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A lisztet nagyon óvatosan keverd bele, nehogy összeessen a hab.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.

    A formát vajazd ki és szórd meg darált mogyoróval, hogy a felfújt ne ragadjon le.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ha a teteje nagyon gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral és darált mogyoróval.