Vaníliás-pezsgős felfújt tálalva

Vaníliás-pezsgős felfújt

A vaníliás-pezsgős felfújt egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és a pezsgő friss, aromás ízét ötvözi. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. A pezsgő és a csokoládé tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán gazdag és ínycsiklandó desszertet hozva létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy gasztronómiai rendezvényekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Pezsgő
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
200 ml Tej
30 g Vaj
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A tojásfehérje akkor lesz a legkeményebb, ha a tál és a habverő is teljesen zsírmentes.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a pezsgővel.

    Addig keverd a tojássárgáját a cukorral, amíg az ki nem fehéredik, így könnyebb lesz a többi hozzávalót belekeverni.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Fontos, hogy a tej ne legyen forró, mert a tojássárgája kicsapódhat.

    4

    A vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a vaj felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    A vízfürdőben óvatosan olvaszd a vajat, nehogy túlmelegedjen.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a tejszínt.

    A tojásfehérje akkor jó, ha csúcsokat tart. A tejszínt óvatosan forgasd bele, hogy a hab ne törjön össze.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a keverékhez. Keverd jól össze.

    A liszt átszitálása segít elkerülni a csomósodást.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.

    A formát alaposan vajazd ki, és szórd meg liszttel, hogy a felfújt ne ragadjon le.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a felfújt összeeshet.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    Azonnal tálald, mert a felfújt hamar összeesik.