Vásári gofri csokoládéöntettel és tejszínhabbal

Vásári Gofri

A vásári gofri egy igazi klasszikus édesség, amelyet gyakran piacokon, vásárokon és fesztiválokon élvezhetünk. A belga eredetű gofri hagyományosan ropogós külsővel és puha belsővel készül, amelyet ínycsiklandó feltétekkel, például csokoládéöntettel, tejszínhabbal és porcukorral díszítenek. Ez a recept tökéletes választás, ha otthon szeretnéd elkészíteni ezt a népszerű édességet!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
730 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
50 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
50 g Olvasztott vaj
30 g Porcukor
50 ml Csokoládéöntet
100 g Friss eper
100 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük.

    A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    2

    A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. Jól elkeverjük.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a tojáshoz adjuk, mert megfőzheti azt.

    3

    A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát, hogy a gofri könnyű és levegős maradjon.

    Csak addig keverjük, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók eltűnése nem feltétlenül szükséges.

    4

    A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.

    Használjunk hőálló olajat vagy tisztított vajat a sütő kikenéséhez, hogy ne égjen meg.

    5

    Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeljük a gofrit, és akkor vegyük ki, amikor szép aranybarna.

    6

    A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    Ha egymásra tesszük a gofrikat, akkor bepárásodhatnak és elveszíthetik a ropogósságukat.

    7

    A gofrikat porcukorral meghintjük, csokoládéöntettel, friss eperrel és tejszínhabbal díszítjük, hogy autentikus vásári hangulatot kapjanak.

    A feltétek ízlés szerint variálhatók. Használhatunk más gyümölcsöket, lekvárt, nutellát vagy akár sós feltéteket is.