A fekete babot szűrd le és öblítsd át hideg vízzel, majd villával vagy botmixerrel pépesítsd egy nagy tálban.
Nem kell teljesen simára pépesíteni, hagyhatsz benne kisebb darabokat a textúra miatt.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd a paprikával együtt pirítsd meg egy evőkanál olívaolajon egy serpenyőben, amíg megpuhulnak.
A zöldségeket ne pirítsd túl, csak addig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
A pirított hagymás keveréket add a pépesített babhoz. Szórd bele a zabpelyhet, zsemlemorzsát, sütőport, füstölt paprikát, sót és borsot.
A füstölt paprika helyett használhatsz chiliport is, ha szereted a csípőset.
Alaposan keverd össze az alapanyagokat, majd formázz belőlük 4 egyforma méretű pogácsát. Ha túl lágy a massza, adhatsz hozzá még egy kis zsemlemorzsát.
A masszát nedves kézzel könnyebb formázni.
Helyezd a pogácsákat egy tálcára, és hagyd állni a hűtőben 30 percig, hogy szilárdabbá váljanak.
A hűtés segít, hogy a pogácsák ne essenek szét sütés közben.
Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, majd süsd a babpogácsákat közepes lángon oldalanként kb. 4-5 percig.
Ne süsd túl a pogácsákat, mert kiszáradnak.
Az utolsó percben helyezz egy szelet vegán sajtot mindegyik pogácsára, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt kissé megolvadjon.
Ha nincs vegán sajtod, ezt a lépést kihagyhatod.
Egy másik serpenyőben pirítsd meg a vegán baconszeleteket pár perc alatt, amíg ropogósak lesznek.
Vigyázz, hogy a vegán bacon ne égjen meg.
A hamburgerzsemléket vágd félbe, és pirítsd meg őket száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogósak legyenek.
A zsemlék megpirításával elkerülheted, hogy elázzanak a szósztól.
Kend meg a zsemle alsó részét vegán majonézzel, majd helyezz rá egy salátalevelet és a sajtolvasztott babpogácsát.
A zsemlét előtte pirítsd meg egy kicsit, hogy ne ázzon el a majonéztől.
Tedd rá a ropogós vegán baconszeletet, egy paradicsomszeletet, majd kanalazz rá egy kevés ketchupot és mustárt.
A vegán bacont érdemes közvetlenül tálalás előtt megsütni, hogy ropogós maradjon.
Helyezd rá a zsemle tetejét, és tálald friss salátával vagy sült burgonyával.
A burgert fogpiszkálóval vagy burger tűvel rögzítheted, hogy ne essen szét evés közben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.