Vegán baconös burger friss zöldségekkel

Vegán Baconös Burger

A vegán baconös burger egy tökéletes növényi alapú alternatíva a klasszikus bacon cheeseburgerhez. A ropogós vegán bacon, a gazdag fekete bab pogácsa és az olvadt növényi sajt harmonikus ízkombinációt alkot. Ez a recept egyszerre tápláló, ízletes és könnyen elkészíthető, így ideális választás vegán étrendet követők számára is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fekete bab (konzerv, lecsöpögtetve)
50 g Zabpehely
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
0.5 db Paprika (piros, apróra vágva)
1 tk. Sütőpor
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
50 g Zsemlemorzsa
4 db Vegán bacon szeletek
4 db Vegán sajt szeletek
4 db Hamburger zsemle
4 levél Saláta
1 db Paradicsom
4 tk. Vegán majonéz
2 tk. Ketchup
2 tk. Mustár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot szűrd le és öblítsd át hideg vízzel, majd villával vagy botmixerrel pépesítsd egy nagy tálban.

    Nem kell teljesen simára pépesíteni, hagyhatsz benne kisebb darabokat a textúra miatt.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd a paprikával együtt pirítsd meg egy evőkanál olívaolajon egy serpenyőben, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, csak addig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.

    3

    A pirított hagymás keveréket add a pépesített babhoz. Szórd bele a zabpelyhet, zsemlemorzsát, sütőport, füstölt paprikát, sót és borsot.

    A füstölt paprika helyett használhatsz chiliport is, ha szereted a csípőset.

    4

    Alaposan keverd össze az alapanyagokat, majd formázz belőlük 4 egyforma méretű pogácsát. Ha túl lágy a massza, adhatsz hozzá még egy kis zsemlemorzsát.

    A masszát nedves kézzel könnyebb formázni.

    5

    Helyezd a pogácsákat egy tálcára, és hagyd állni a hűtőben 30 percig, hogy szilárdabbá váljanak.

    A hűtés segít, hogy a pogácsák ne essenek szét sütés közben.

    6

    Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, majd süsd a babpogácsákat közepes lángon oldalanként kb. 4-5 percig.

    Ne süsd túl a pogácsákat, mert kiszáradnak.

    7

    Az utolsó percben helyezz egy szelet vegán sajtot mindegyik pogácsára, és fedd le a serpenyőt, hogy a sajt kissé megolvadjon.

    Ha nincs vegán sajtod, ezt a lépést kihagyhatod.

    8

    Egy másik serpenyőben pirítsd meg a vegán baconszeleteket pár perc alatt, amíg ropogósak lesznek.

    Vigyázz, hogy a vegán bacon ne égjen meg.

    9

    A hamburgerzsemléket vágd félbe, és pirítsd meg őket száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogósak legyenek.

    A zsemlék megpirításával elkerülheted, hogy elázzanak a szósztól.

    10

    Kend meg a zsemle alsó részét vegán majonézzel, majd helyezz rá egy salátalevelet és a sajtolvasztott babpogácsát.

    A zsemlét előtte pirítsd meg egy kicsit, hogy ne ázzon el a majonéztől.

    11

    Tedd rá a ropogós vegán baconszeletet, egy paradicsomszeletet, majd kanalazz rá egy kevés ketchupot és mustárt.

    A vegán bacont érdemes közvetlenül tálalás előtt megsütni, hogy ropogós maradjon.

    12

    Helyezd rá a zsemle tetejét, és tálald friss salátával vagy sült burgonyával.

    A burgert fogpiszkálóval vagy burger tűvel rögzítheted, hogy ne essen szét evés közben.