Vegán citromtorta krémes növényi tejszínnel díszítve

Vegán citromtorta

A citromos sütemények frissítő ízvilágukkal mindig nagy népszerűségnek örvendenek. A vegán citromtorta tökéletes alternatívát kínál azoknak, akik tej- és tojásmentes desszertet keresnek. A kókuszolaj és a növényi tejszín kombinációja biztosítja a könnyed, puha állagot, míg a citrom frissességet kölcsönöz a tortának. Ez az egyszerű és ízletes recept tökéletes választás nyári délutánokra vagy egy ünnepi asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Finomliszt
150 g Kristálycukor
1 cs. Sütőpor
1 tk. Szódabikarbóna
1 csipet
200 ml Növényi tej (mandula, zab vagy szója)
100 ml Kókuszolaj
50 ml Citromlé
1 db Citromhéj
1 tk. Vaníliakivonat
80 g Porcukor
200 ml Növényi alapú tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, vagy béleld ki sütőpapírral.

    A sütőpapír használata megkönnyíti a tortaformából való kivételt.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

    A sütőpor és a szódabikarbóna egyenletes eloszlása fontos a torta megfelelő állagához.

    3

    Egy másik edényben keverd össze a növényi tejet, a kókuszolajat, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a cukrot és a vaníliakivonatot.

    A kókuszolaj legyen folyékony állapotban, hogy könnyen elkeverhető legyen.

    4

    Fokozatosan add hozzá a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a torta kemény lehet.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért érdemes figyelni a tortát.

    6

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, mielőtt a krémet elkészíted.

    A meleg torta megolvasztaná a krémet.

    7

    Verd fel a növényi tejszínt, majd keverd hozzá a porcukrot, hogy könnyű, krémes állagot kapj.

    A növényi tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen.

    8

    Egyenletesen kend rá a krémet a kihűlt torta tetejére.

    A krém felvitele előtt győződj meg róla, hogy a torta teljesen kihűlt, különben a krém megolvadhat.

    9

    Díszítsd friss citromhéjjal és esetleg ehető virágokkal, majd hűtsd legalább 1 órán át.

    A hűtés segít a krémnek megszilárdulni.

    10

    Szeletelve tálald, és élvezd a könnyed, frissítő vegán citromtortát!

    A tortát tálalás előtt hűtsd le, hogy a krém megdermedjen és könnyebben szeletelhető legyen.