Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütőt érdemes alsó-felső sütésen előmelegíteni a legjobb eredmény érdekében. A papírkapszlik megakadályozzák, hogy a muffinok leragadjanak a formába.
Egy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a muffinok szépen megemelkednek. Használj szitát a liszt és a kakaópor átszitálásához, hogy elkerüld a csomókat.
Egy másik tálban keverd össze a kókuszolajat, cukrot, almapürét és vanília kivonatot, amíg egynemű masszát kapsz.
A kókuszolaj legyen szobahőmérsékletű vagy enyhén olvasztott, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Az almapüré helyettesítheti a tojást, de figyelj, hogy ne legyen túl vizes.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a növényi tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
Fontos, hogy ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lehetnek a muffinok. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Apróra vágd a vegán étcsokoládét, és óvatosan keverd a tésztába, hogy minden muffinban egyenletesen eloszoljon.
A csokoládé apróra vágása biztosítja, hogy minden muffinban legyen belőle. Ha szeretnéd, csokoládé chips-et is használhatsz.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
A muffinokat ne töltsd túl, mert kifolyhatnak a sütés során. A hústűvel ellenőrizve győződj meg róla, hogy a közepe is megsült: ha tisztán jön ki a tű, akkor kész.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a vegán csokoládékrémet: egy tálban keverd össze a növényi tejszínt, porcukrot és az olvasztott vegán étcsokoládékrémet, amíg lágy és sima állagot nem kapsz.
A növényi tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverődjön. Az olvasztott csokoládé ne legyen túl forró, különben megolvasztja a tejszínt.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a csokoládékrémmel és vegán csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral megszórva.
A muffinokat teljesen hagyd kihűlni, mielőtt díszítenéd őket, különben a krém megolvadhat. A díszítéshez használhatsz habzsákot a szebb eredményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.