Vegán csokis cupcake tálalva

Vegán Csokis Cupcake

A vegán sütemények egyre népszerűbbek világszerte, hiszen egyre többen keresnek tejmentes, tojásmentes alternatívákat. A csokoládékrémes cupcake egy klasszikus édesség, amelyet könnyedén lehet vegán változatban is elkészíteni, anélkül, hogy az ízéből vagy az állagából veszítene. Az almapüré és a növényi tej tökéletesen helyettesíti a tojást és a tejtermékeket, miközben a kókuszolaj biztosítja a szaftosságot. Ez a recept nemcsak finom, de egyszerűen elkészíthető, és tökéletes választás ünnepekre, családi eseményekre vagy egy kis hétköznapi kényeztetéshez. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld meg mogyoróvajjal vagy karamellizált dióval díszíteni!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
80 ml Kókuszolaj
150 ml Növényi tej
100 g Almapüré
10 g Sütőpor
30 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé (vegán)
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
200 g Vegán étcsokoládékrém
100 g Porcukor (vegán)
50 ml Növényi tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütőt érdemes alsó-felső sütésen előmelegíteni a legjobb eredmény érdekében. A papírkapszlik megakadályozzák, hogy a muffinok leragadjanak a formába.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a muffinok szépen megemelkednek. Használj szitát a liszt és a kakaópor átszitálásához, hogy elkerüld a csomókat.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a kókuszolajat, cukrot, almapürét és vanília kivonatot, amíg egynemű masszát kapsz.

    A kókuszolaj legyen szobahőmérsékletű vagy enyhén olvasztott, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. Az almapüré helyettesítheti a tojást, de figyelj, hogy ne legyen túl vizes.

    4

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a növényi tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    Fontos, hogy ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemények lehetnek a muffinok. Csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Apróra vágd a vegán étcsokoládét, és óvatosan keverd a tésztába, hogy minden muffinban egyenletesen eloszoljon.

    A csokoládé apróra vágása biztosítja, hogy minden muffinban legyen belőle. Ha szeretnéd, csokoládé chips-et is használhatsz.

    6

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    A muffinokat ne töltsd túl, mert kifolyhatnak a sütés során. A hústűvel ellenőrizve győződj meg róla, hogy a közepe is megsült: ha tisztán jön ki a tű, akkor kész.

    7

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a vegán csokoládékrémet: egy tálban keverd össze a növényi tejszínt, porcukrot és az olvasztott vegán étcsokoládékrémet, amíg lágy és sima állagot nem kapsz.

    A növényi tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyebben felverődjön. Az olvasztott csokoládé ne legyen túl forró, különben megolvasztja a tejszínt.

    8

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a csokoládékrémmel és vegán csokoládéforgáccsal vagy kakaóporral megszórva.

    A muffinokat teljesen hagyd kihűlni, mielőtt díszítenéd őket, különben a krém megolvadhat. A díszítéshez használhatsz habzsákot a szebb eredményért.