Vegán csokis-málnás torta friss málnával és reszelt csokoládéval díszítve

Vegán csokis-málnás torta

A vegán csokis-málnás torta egy tökéletes választás mindazok számára, akik valami ízleteset és egészségeset szeretnének. A málnának köszönhetően a torta frissítő gyümölcsös ízt kap, miközben a csokoládé gazdag krémességet kölcsönöz neki. Ez a desszert nagyszerű választás vegán vendégek számára is. Tipp: Ha szeretnéd feldobni, használj néhány mentalevelet a díszítéshez!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 db Vegán piskótalap
200 g Étcsokoládé (vegán)
300 ml Kókusztejszín
100 g Cukor
300 g Friss málna
10 g Agar-agar
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az étcsokoládét olvaszd fel vízgőz felett, majd hagyd szobahőmérsékletre hűlni.

    Ügyelj, hogy a vízgőz felett olvasztás során a tál alja ne érjen a vízhez, különben a csokoládé megéghet. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért.

    2

    A kókusztejszínt verd habosra, majd keverd össze a cukorral és az olvasztott csokoládéval, hogy egyenletes állagot kapj.

    A kókusztejszínt előzőleg hűtsd le a hűtőben legalább 4 óráig, hogy könnyebben felverhető legyen. Csak a sűrű, krémes részt használd fel, a folyékony részt hagyd meg más célra.

    3

    Az agar-agart oldd fel a vízben, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik. Add a csokis krémhez, és keverd alaposan össze.

    Az agar-agarral óvatosan kell bánni, mert ha túl sokáig főzzük, elveszíti a zselésítő képességét. Fontos, hogy teljesen feloldódjon a vízben, mielőtt a krémhez adjuk.

    4

    A málnát mosd meg, és egy keveset tegyél félre a díszítéshez. A maradékot pürésítsd, és óvatosan keverd bele a csokoládés krémbe.

    A málna pürésítése előtt érdemes átszűrni a magokat, ha nem szeretnénk, hogy azok a krémben legyenek. A málnát óvatosan keverd bele, hogy a krém ne veszítse el a légies állagát.

    5

    Helyezd a vegán piskótalapot egy tortaformába, és öntsd rá a csokoládés-málnás krémet. Simítsd el a tetejét egyenletesen.

    Ha nincs vegán piskótalapod, készíthetsz házilag is, vagy használhatsz bolti vegán kekszalapot.

    6

    Tedd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A tortát érdemes egy éjszakán át hűteni, hogy teljesen megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

    7

    A megszilárdult tortát vedd ki a formából, és díszítsd friss málnával vagy reszelt csokoládéval. Tálald hűtve.

    A torta kivétele előtt óvatosan lazítsd meg a széleit egy késsel. A díszítéshez használhatsz habzsákot is, hogy szebb legyen a végeredmény.