Vegán élesztő nélküli focaccia tálalva

Vegán élesztő nélküli focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. Az élesztő nélküli vegán változat gyorsan elkészíthető, és nem igényel kelesztést. A tészta enyhén ropogós teteje és puha belseje tökéletesen passzol a mediterrán ételekhez vagy egy könnyű salátához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Liszt
1 cs. Sütőpor
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.

    A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    2

    Öntsd hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd keverd addig, amíg egy ragacsos tészta nem lesz.

    A víz legyen valóban langyos, se nem túl hideg, se nem túl meleg, hogy a sütőpor megfelelően aktiválódjon. Fokozatosan adagold a vizet, hogy elkerüld a túl híg tésztát.

    3

    A tésztát ne gyúrd túl, csak addig keverd, amíg össze nem áll.

    A túlzott gyúrás kemény focacciát eredményezhet. Elég, ha az alapanyagok épp összeállnak.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát 2-3 cm vastagságúra, majd tedd egy olívaolajjal kikent tepsibe.

    A tepsit alaposan kend ki olívaolajjal, hogy a focaccia ne ragadjon le és szép aranybarna legyen az alja.

    5

    A tésztát enyhén nyomkodd meg, hogy kis mélyedések keletkezzenek, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A mélyedésekbe kerülő olívaolaj ízletesebbé teszi a focacciát és segít a ropogós kéreg kialakulásában. Szórhatsz rá tengeri sót, rozmaringot vagy más fűszereket is.

    6

    Előmelegített 220°C-os sütőben süsd 15-20 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő lehet, ezért figyelj rá, hogy a focaccia ne égjen meg. Ha nagyon barnulna a teteje, takard le alufóliával.

    7

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A hűtés után könnyebben szeletelhető a focaccia. Kínálhatod önmagában, vagy mártogatóssal.