Vegán Frutti di Mare pizza tálalva

Vegán Frutti di Mare pizza (növényi alternatívákkal)

A Vegán Frutti di Mare pizza tökéletes választás azok számára, akik szeretik a tengeri ízeket, de növényi alapú étrendet követnek. Ez a recept a tradicionális olasz pizzák ihletésével készült, azonban a tengeri herkentyűk helyett növényi alternatívákat használ, amelyek ízben és állagban is hasonlóak. Egyedülálló módon ötvözi a mediterrán konyha frissességét és az egészséges életmódot, ideális baráti összejövetelekre vagy hétvégi vacsorákra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta (vegán)
150 ml Paradicsomszósz
200 g Növényi sajt
200 g Növényi garnéla alternatíva
150 g Növényi kalamári alternatíva
150 g Növényi kagyló alternatíva
2 ek. Olívaolaj
5 g Friss oregánó
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megelőzi a tészta leragadását, különösen fontos vegán tészták esetében.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, majd helyezd a tepsibe. Ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságú legyen.

    Az egyenletes vastagság biztosítja, hogy a pizza mindenhol egyszerre süljön meg.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és szórd rá a reszelt növényi sajtot.

    Ne használj túl sok szószt, mert az eláztathatja a tésztát. A növényi sajt típusától függően érdemes lehet először egy kis mennyiséget feltenni, majd a többit a feltétekre.

    4

    Rendezd el a tésztán a növényi garnélát, a növényi kalamári szeleteket és a növényi kagylót.

    A növényi tenger gyümölcseit érdemes előzőleg enyhén megpárolni vagy pirítani, hogy ne legyenek gumiszerűek sütés után.

    5

    Csepegtess olívaolajat a pizza tetejére, és szórd meg apróra vágott fokhagymával és friss oregánóval.

    Az olívaolaj segít a feltéteknek megpirulni, a fokhagyma és az oregánó pedig intenzív ízt ad a pizzának.

    6

    Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a növényi sajt megolvad és a tészta szélei aranybarnára sülnek.

    Figyeld a sütőt, mert a növényi sajt hamarabb megéghet, mint a hagyományos. Ha a tészta széle gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Miután kivetted a pizzát a sütőből, csepegtess rá friss citromlevet. Hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A citromlé frissességet kölcsönöz a pizzának. Pihentetés után könnyebb szeletelni.