Vegán kókusztejes panna cotta pohárban

Vegán kókusztejes panna cotta

A panna cotta az olasz desszertek egyik legismertebb fajtája, amely az évek során számos alternatív változatot kapott. Ez a vegán kókusztejes változat az agar-agar felhasználásával kínál laktózmentes és növényi alapú megoldást. A friss gyümölcsökkel és kókuszreszelékkel díszített desszert nemcsak ízletes, hanem látványos is, és tökéletes választás lehet bármilyen különleges alkalomra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Kókusztej
60 g Nádcukor
1 tk. Vanília kivonat
1.5 tk. Agar-agar por
100 g Friss gyümölcs (pl. mangó, málna)
20 g Kókuszreszelék
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a kókusztejet, a nádcukrot és a vanília kivonatot, majd melegítsd fel közepes lángon.

    Használj jó minőségű, magas zsírtartalmú kókusztejet a gazdagabb ízért és krémességért.

    2

    Add hozzá az agar-agar port a kókusztejes keverékhez, és keverd folyamatosan, amíg teljesen feloldódik. Forrald fel, majd főzd 2-3 percig, hogy az agar-agar aktiválódjon.

    Az agar-agar alapos feloldódása kulcsfontosságú a megfelelő állag eléréséhez. Ügyelj arra, hogy ne égjen le a keverék!

    3

    Szűrd át a keveréket, hogy sima textúrát kapj, majd öntsd elegáns poharakba vagy szilikonformákba. Helyezd hűtőbe, hogy megszilárduljon (legalább 2-3 óra).

    A szűrés eltávolítja az esetleges csomókat, így a panna cotta selymesebb lesz. A szilikonformából könnyebb lesz kifordítani a desszertet.

    4

    Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel, például mangóval vagy málnával, és szórj rá kókuszreszeléket.

    A gyümölcsök savanykás íze remekül kiegészíti a kókusztejes panna cotta édességét. A pirított kókuszreszelék még intenzívebb ízt ad.