Vegán korokke, ropogós külsővel és finom burgonyás töltelékkel

Vegán korokke

A korokke egy tradicionális japán étel, amit eredetileg húsos töltelékkel készítenek, de az évek során a vegán változatai is elterjedtek. A vegán korokke különösen népszerű azok körében, akik szeretnék élvezni a klasszikus ízeket hús nélkül. A burgonyás töltelék ropogós zsemlemorzsába van burkolva, és fűszerekkel ízesítve készül. Ez az étel tökéletes alternatívája a húsos változatnak, és nagyszerű választás snackeként vagy könnyű étkezésként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
1 db Hagyma
2 ek. Mák
100 g Liszt
100 g Zsemlemorzsa
100 ml Növényi tej
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szójaszósz
1 tk.
1 tk. Bors
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és főzd meg sós vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A burgonyát akkor szűrd le, ha már könnyedén összetörhető, de vigyázz, hogy ne főzd túl.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben, egy evőkanál növényi olajon, 3-4 percig pirítjuk.

    A hagymát addig pirítsd, amíg üveges nem lesz, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    3

    A megfőtt burgonyát törjük össze, és keverjük össze a pirított hagymával és fokhagymával. Adjuk hozzá a szójaszószt, sót, borsot és mákot, majd alaposan keverjük össze.

    A mák különleges ízt ad a tölteléknek, de ne használj túl sokat, hogy ne nyomja el a többi ízt.

    4

    Formázzunk kis golyókat vagy lapos korokke alakokat a burgonyás keverékből.

    A korokke formázásakor próbáljuk egyenletes méretűekre készíteni őket, hogy egyformán süljenek.

    5

    Egy tányéron készítsünk elő lisztet, növényi tejet és zsemlemorzsát. Először a korokkékat a lisztbe, majd a növényi tejbe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

    A zsemlemorzsát érdemes a végén kézzel is egy kicsit rászorítani, hogy szép ropogós legyen a korokke.

    6

    Egy serpenyőben hevítsük fel a növényi olajat, és a korokkékat mindkét oldalán aranybarnára süssük, körülbelül 3-4 percig oldalanként.

    A korokkékat egyszerre ne süsd túl sokat, hogy elég hely legyen nekik sülni, és ne ragadjanak össze.

    7

    Miután a korokke szépen megpirult, szedd ki őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    A papírtörlő segít felszívni a felesleges olajat, hogy a korokke ne legyen túl zsíros.