Vegán Miyeokguk, koreai tengeri moszatos leves

Vegán Miyeokguk

A Miyeokguk, más néven tengeri moszatos leves, egy tradicionális koreai étel, amelyet gyakran fogyasztanak születésnapokon és egyéb különleges alkalmakkor. A vegán változat szárított tengeri moszattal és friss zöldségekkel készült, így egy tápláló és ínycsiklandó ételt kínál mindenki számára. Az étel különleges ízét a szójaszósz, szezámolaj és fokhagyma adják, miközben a friss citromlé egy kis frissességet biztosít az ízeknek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
40 g Szárított tengeri moszat (miyeok)
1500 ml Víz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Szezámmag
1 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított tengeri moszatot áztassuk be 10-15 percre vízbe, hogy megpuhuljon.

    Az áztatott moszatot jól csepegtessük le, hogy ne legyen túl sós.

    2

    A vízben főzzük fel az áztatott moszatot. Miután felforrt, csökkentsük a hőt és hagyjuk főzni 10-15 percig.

    Minél tovább főzzük, annál intenzívebb lesz a leves íze.

    3

    Adjuk hozzá a szójaszószt, a szezámolajat és a fokhagymát, amit finomra vágtunk vagy préseltünk.

    A fokhagyma friss, intenzív ízt ad a levesnek, ami jól kiegészíti a moszat természetes ízét.

    4

    Tálalás előtt friss citromlét adunk a leveshez, hogy frissítse az ízeket.

    5

    Szórjuk meg a tálalt levest szezámmaggal és friss zöldhagymával a tálalás előtt.