A szárított tengeri moszatot áztassuk be 10-15 percre vízbe, hogy megpuhuljon.
Az áztatott moszatot jól csepegtessük le, hogy ne legyen túl sós.
A vízben főzzük fel az áztatott moszatot. Miután felforrt, csökkentsük a hőt és hagyjuk főzni 10-15 percig.
Minél tovább főzzük, annál intenzívebb lesz a leves íze.
Adjuk hozzá a szójaszószt, a szezámolajat és a fokhagymát, amit finomra vágtunk vagy préseltünk.
A fokhagyma friss, intenzív ízt ad a levesnek, ami jól kiegészíti a moszat természetes ízét.
Tálalás előtt friss citromlét adunk a leveshez, hogy frissítse az ízeket.
Szórjuk meg a tálalt levest szezámmaggal és friss zöldhagymával a tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.