Vegán Quattro Formaggi pizza növényi sajtokkal tálalva

Vegán Quattro Formaggi pizza (növényi sajtokkal)

A Vegán Quattro Formaggi pizza tökéletes választás azoknak, akik a hagyományos olasz ízeket növényi alapanyagokból szeretnék élvezni. A növényi mozzarella, gorgonzola, parmezán és ricotta együttese harmonikus és krémes ízvilágot teremt. Ez a pizza nemcsak ízletes, hanem a fenntartható életmódot is támogatja, miközben megőrzi a klasszikus Quattro Formaggi pizza élvezetét. Ideális választás baráti vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra, ahol a vegán ízek kerülnek előtérbe.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 22 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
100 g Növényi mozzarella
50 g Növényi gorgonzola
50 g Növényi parmezán
50 g Növényi ricotta
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha kőlapos sütőtálcát használsz, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlapos sütőtálca segít abban, hogy a pizza alja ropogós legyen. Ha nincs, használj hagyományos tepsit, amit szintén melegíts elő.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon a tepsire. Lisztezd meg a felületet, amin nyújtod a tésztát, hogy könnyebben boldogulj vele.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    A szósz mennyiségével óvatosan bánj, ne legyen túl sok, mert elázhatja a tésztát. A széleken hagyott üres rész segít, hogy a pizza szép, ropogós legyen.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt növényi mozzarella sajt felével, majd egyenletesen helyezd rá a növényi gorgonzola, parmezán és ricotta sajt darabkáit.

    A növényi sajtok olvadási tulajdonságai eltérhetnek a hagyományos sajtoktól, ezért figyelj a sütési időre. A mozzarella egy része alá, a többi a tetejére kerülve jobban olvad.

    5

    Hintsd meg a pizzát szárított oregánóval a tökéletes ízharmónia érdekében.

    Az oregánó mellett más fűszereket is használhatsz, például bazsalikomot vagy kakukkfüvet, ízlés szerint.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 10-12 percig, amíg a sajtok szépen megolvadnak, és a tészta széle aranybarnára sül.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj a pizzára. Ha a sajtok nem olvadnak eléggé, de a tészta már barnul, kapcsold be a grill funkciót pár percre.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a vegán Quattro Formaggi pizza ízeit!

    A szeletelés előtt hagyd hűlni a pizzát pár percig, így a sajtok jobban megkötnek, és könnyebb lesz szeletelni.