Először készítsd elő a zöldségeket: reszeld le a répát, szeleteld fel a shiitake gombát, vágd ketté a bok choy-t, aprítsd fel a zöldhagymát, majd reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát. Ez megkönnyíti a további lépéseket.
Egy közepes méretű lábasban kezdd el melegíteni a zöldségalaplevet közepes lángon. Ne hagyd forrni, csak gyöngyözzön, így az aromák lassan kioldódnak.
Add hozzá a miso pasztát, szójaszószt, gyömbért és fokhagymát az alapléhez. Keverd el, amíg teljesen feloldódik. Ez biztosítja az umami gazdag alapot.
Tedd bele a shiitake gombát és főzd 5 percig, majd add hozzá a bok choy-t, a kukoricát és a reszelt répát. Főzd további 3-4 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
Közben főzd meg a tojásmentes ramen tésztát külön edényben a csomagolás utasításai szerint. Ha kész, öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést, és egy kis szezámolajjal keverd át, hogy ne tapadjon össze.
Oszd el a tésztát a tálakba, majd öntsd rá a forró zöldségalaplevet és a zöldségeket. Ügyelj arra, hogy minden tálba egyenlő mennyiségű feltét kerüljön.
Díszítsd a ramen tálakat zöldhagymával, egy fél nori lappal, és csepegtess rá kevés szezámolajat. Tipp: a szezámolaj illata tálalás után fejti ki legjobban aromáját, ezért közvetlenül tálalás előtt add hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.