Vegan ramen zöldségekkel tálalva

Vegan Ramen (teljesen növényi alapú)

A vegan ramen nem csupán egy étel, hanem a tudatos táplálkozás és a japán gasztronómia fúziója. A húsmentes életmód terjedésével világszerte megjelentek a vegán verziók az ikonikus japán ramenből is, különösen olyan városokban, mint Tokió vagy Kiotó, ahol az innovatív éttermek új szintre emelték a növényi alapú konyhát. A fokhagyma és gyömbér keveredő illata megnyugtató melegséggel tölti be a konyhát, miközben a zöldségek puhára főnek. A tökéletes vegan ramen titka a gazdag alaplében rejlik – érdemes saját készítésű zöldségalaplevet használni, amelyhez hozzáadhatsz egy kis kombu algát vagy szárított shiitakét, hogy fokozd az umami ízt. Ez az étel ideális választás nemcsak vegánoknak, hanem mindenkinek, aki szeretné kipróbálni a japán konyha egészségesebb, mégis ízletes oldalát – akár egy baráti vacsorán, akár egy hétvégi ebéden.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
610 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta (tojásmentes)
800 ml Zöldségalaplé
30 g Fehér miso paszta
20 ml Szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
100 g Bok choy
80 g Shiitake gomba
50 g Reszelt répa
50 g Kukorica
30 g Zöldhagyma
10 ml Szezámolaj
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő a zöldségeket: reszeld le a répát, szeleteld fel a shiitake gombát, vágd ketté a bok choy-t, aprítsd fel a zöldhagymát, majd reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát. Ez megkönnyíti a további lépéseket.

    2

    Egy közepes méretű lábasban kezdd el melegíteni a zöldségalaplevet közepes lángon. Ne hagyd forrni, csak gyöngyözzön, így az aromák lassan kioldódnak.

    3

    Add hozzá a miso pasztát, szójaszószt, gyömbért és fokhagymát az alapléhez. Keverd el, amíg teljesen feloldódik. Ez biztosítja az umami gazdag alapot.

    4

    Tedd bele a shiitake gombát és főzd 5 percig, majd add hozzá a bok choy-t, a kukoricát és a reszelt répát. Főzd további 3-4 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    5

    Közben főzd meg a tojásmentes ramen tésztát külön edényben a csomagolás utasításai szerint. Ha kész, öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést, és egy kis szezámolajjal keverd át, hogy ne tapadjon össze.

    6

    Oszd el a tésztát a tálakba, majd öntsd rá a forró zöldségalaplevet és a zöldségeket. Ügyelj arra, hogy minden tálba egyenlő mennyiségű feltét kerüljön.

    7

    Díszítsd a ramen tálakat zöldhagymával, egy fél nori lappal, és csepegtess rá kevés szezámolajat. Tipp: a szezámolaj illata tálalás után fejti ki legjobban aromáját, ezért közvetlenül tálalás előtt add hozzá.