Főzd meg a sushi rizst az előírás szerint, majd keverd össze rizsecettel és egy csipet cukorral. Hagyd kihűlni.
A sushi rizs megfelelő állaga kulcsfontosságú. Ne főzd túl, mert ragacsos lesz. A rizsecet és cukor adja meg a jellegzetes ízét.
Az uborkát, avokádót és sárgarépát vágd vékony csíkokra, hogy könnyen belehelyezhetőek legyenek a sushi tekercsekbe.
A zöldségek legyenek egyforma méretűek és vékonyak, így könnyebb lesz a tekerés.
Helyezd a nori lapot egy bambusz sushi tekerőre, fényes oldalával lefelé.
A bambusz tekerő segít a szoros és egyenletes tekerésben. Ha nincs, használhatsz sütőpapírt is.
Egyenletes rétegben oszlasd el a rizst a nori lapon, hagyj szabadon kb. 2 cm-t a szélénél.
Nedvesítsd be a kezed, hogy a rizs ne ragadjon rá. A szabadon hagyott rész segít a lezárásban.
Helyezd az uborkát, avokádót és sárgarépát a rizs közepére.
Ne tegyél túl sok zöldséget a rizsre, mert akkor nehéz lesz feltekerni a sushit.
Használva a bambusz tekerőt, tekerd fel szorosan a norit, ügyelve arra, hogy a töltelék középen maradjon.
A tekerés legyen határozott és egyenletes, hogy a sushi ne essen szét.
Egy éles késsel vágd fel a tekercset egyenlő darabokra. Tálald szójaszósszal és szezámmaggal megszórva.
A kést nedvesítsd be minden vágás előtt, hogy a rizs ne ragadjon rá, és szép szeleteket kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.