Vegán sushi nori algával, avokádóval és szezámmaggal díszítve

Vegán Sushi Nori Algával

A vegán sushi nori algával egy kreatív és egészséges módja a sushi élvezetének, anélkül, hogy állati eredetű összetevőket használnánk. A friss zöldségek és az avokádó lágy textúrája remekül harmonizál a nori lap enyhén sós ízével.Ez az étel nemcsak látványos és ízletes, hanem könnyen elkészíthető is otthon. Tökéletes választás lehet egy könnyű ebédhez, vacsorához, vagy akár egy különleges alkalom előételeként is megállja a helyét.Készítsd el ezt a receptet, ha egészséges, ízletes és vizuálisan lenyűgöző vegán ételre vágysz!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Nori lapok
200 g Sushi rizs
1 db Uborka
1 db Avokádó
1 db Sárgarépa
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Rizsecet
1 ek. Szezámmag
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a sushi rizst az előírás szerint, majd keverd össze rizsecettel és egy csipet cukorral. Hagyd kihűlni.

    A sushi rizs megfelelő állaga kulcsfontosságú. Ne főzd túl, mert ragacsos lesz. A rizsecet és cukor adja meg a jellegzetes ízét.

    2

    Az uborkát, avokádót és sárgarépát vágd vékony csíkokra, hogy könnyen belehelyezhetőek legyenek a sushi tekercsekbe.

    A zöldségek legyenek egyforma méretűek és vékonyak, így könnyebb lesz a tekerés.

    3

    Helyezd a nori lapot egy bambusz sushi tekerőre, fényes oldalával lefelé.

    A bambusz tekerő segít a szoros és egyenletes tekerésben. Ha nincs, használhatsz sütőpapírt is.

    4

    Egyenletes rétegben oszlasd el a rizst a nori lapon, hagyj szabadon kb. 2 cm-t a szélénél.

    Nedvesítsd be a kezed, hogy a rizs ne ragadjon rá. A szabadon hagyott rész segít a lezárásban.

    5

    Helyezd az uborkát, avokádót és sárgarépát a rizs közepére.

    Ne tegyél túl sok zöldséget a rizsre, mert akkor nehéz lesz feltekerni a sushit.

    6

    Használva a bambusz tekerőt, tekerd fel szorosan a norit, ügyelve arra, hogy a töltelék középen maradjon.

    A tekerés legyen határozott és egyenletes, hogy a sushi ne essen szét.

    7

    Egy éles késsel vágd fel a tekercset egyenlő darabokra. Tálald szójaszósszal és szezámmaggal megszórva.

    A kést nedvesítsd be minden vágás előtt, hogy a rizs ne ragadjon rá, és szép szeleteket kapj.