Vegán szusi bowl zöldségekkel és szezámmaggal

Vegán szusi bowl

A vegán szusi bowl egy friss és egészséges alternatíva a hagyományos szusira, amely könnyen elkészíthető otthon. A színes zöldségek, az ízletes sushi rizs és a szójaszósz harmonikus kombinációja tökéletes étkezési élményt nyújt. Ideális választás, ha egy könnyed, mégis tápláló ételre vágysz, amely gyorsan elkészíthető, és garantáltan feldobja az asztalt. Tálald esztétikusan, hogy minden falat élmény legyen!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Sushi rizs
500 ml Víz
30 ml Rizsecet
10 g Cukor
1 tk.
1 db Avokádó
1 db Uborka
1 db Sárgarépa
150 g Edamame bab (főtt)
2 db Nori lapok (vágott)
20 ml Szójaszósz
10 g Szezámmag (pirított)
20 g Gyömbér (savanyított, opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan mosd át hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Tedd egy fazékba 500 ml vízzel, forrald fel, majd alacsony lángon főzd 15 percig fedő alatt. Ezután hagyd állni még 10 percig, fedő alatt.

    A rizst addig mosd, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz, így elkerülheted, hogy a rizs túlságosan ragacsos legyen. A főzés utáni pihentetés nagyon fontos, hogy a rizs tökéletes állagú legyen.

    2

    Közben keverd össze a rizsecetet, a cukrot és a sót, majd óvatosan keverd bele a főtt rizsbe. Hagyd kihűlni.

    A rizsecetes keveréket melegítsd fel kissé, hogy a cukor és a só könnyebben feloldódjon. Ne keverd túl a rizst, hogy ne törjön össze.

    3

    Az avokádót hámozd meg, és szeleteld vékony csíkokra. Az uborkát és a sárgarépát hámozd meg, majd szintén vékony csíkokra vagy julienne-re vágd.

    Az avokádót közvetlenül tálalás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg. A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy esztétikusabb legyen a tálalás.

    4

    Készíts elő minden hozzávalót egy tálban: a főtt edamame babot, a szeletelt avokádót, uborkát, sárgarépát és a vágott nori lapokat.

    Érdemes a nori lapokat közvetlenül tálalás előtt felvágni, hogy ropogósak maradjanak.

    5

    Tálaláskor oszd el a sushi rizst egy mélyebb tál alján, és rendezd el rajta a zöldségeket, edamame babot, és a nori darabokat esztétikusan.

    A tálalásnál használj kreativitást! Variáld a színeket és formákat, hogy étvágygerjesztő legyen a végeredmény.

    6

    Szórd meg pirított szezámmaggal, és ha szereted, adj hozzá savanyított gyömbért. Kínáld szójaszósszal az ízesítéshez.

    A pirított szezámmag íze intenzívebb, ha felhasználás előtt egy száraz serpenyőben enyhén megpirítod. A szójaszósz helyett tamarit is használhatsz, ami gluténmentes.