Vegetable Gyoza tálalva zöldséges töltelékkel és szójaszószos mártogatóval

Vegetable Gyoza – vegyes zöldséggel (vegán opció is lehet)

A Vegetable Gyoza a japán gyoza egyik legkedveltebb és legsokoldalúbb változata, amely nemcsak vegetáriánus, de teljes mértékben vegán módon is elkészíthető. Eredetileg Kínából származik a gyoza ötlete, de Japánban sajátos technikával és tésztával tökéletesítették. A zöldséges változat előnye, hogy szinte bármilyen friss alapanyaggal variálható – idényzöldségekkel még szezonálisabbá tehető. A pirított, majd gőzölt elkészítési mód egyszerre ad ropogós és puha textúrát a tésztának, míg a töltelék tele van természetes aromákkal és frissességgel. A szezámolaj és szójaszósz csak még gazdagabbá teszik az ízhatást. Ez a változat ideális választás könnyű ebédre, vacsorára vagy akár partifalatként is. Különösen népszerű a tudatosan étkezők körében, akik nem akarnak kompromisszumot kötni az ízek terén.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tésztalap (vegán)
100 g Fejes káposzta (finomra vágva)
50 g Sárgarépa (reszelve)
50 g Cukkini (reszelve, kinyomkodva)
1 szál Újhagyma (apróra vágva)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
5 g Gyömbér (reszelt)
1 ek. Szójaszósz (vegán)
1 ek. Szezámolaj
100 ml Víz (pároláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze az aprított káposztát, reszelt sárgarépát, kinyomkodott cukkinit, újhagymát, fokhagymát és gyömbért. Adj hozzá szójaszószt és szezámolajat, majd alaposan keverd össze. TIPP: Ha túl sok a nedvesség, itasd le konyhai papírtörlővel, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát.

    2

    Helyezz egy teáskanálnyi tölteléket minden gyoza lap közepére. Nedvesítsd be a tészta szélét vízzel, hajtsd félbe, és nyomd össze, hogy jól záródjon. A csipkés szélezés segít a jobb záráshoz és esztétikusabb megjelenéshez.

    3

    Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, tedd bele a gyozákat (ne érjenek össze), és pirítsd őket, míg az aljuk aranybarna nem lesz (kb. 2 perc).

    4

    Önts hozzá 100 ml vizet, azonnal fedd le a serpenyőt, és párold 5-6 percig, amíg a víz elpárolog. Ezután vedd le a fedőt, és süsd további 1 percig ropogós alj eléréséhez.

    5

    Tálald azonnal vegán szójaszószos mártogatóval, friss újhagymával megszórva. TIPP: A szójaszószt keverheted egy kevés rizsecettel vagy csilipasztával is, hogy pikánsabb legyen.