Egy nagy tálban keverd össze az aprított káposztát, reszelt sárgarépát, kinyomkodott cukkinit, újhagymát, fokhagymát és gyömbért. Adj hozzá szójaszószt és szezámolajat, majd alaposan keverd össze. TIPP: Ha túl sok a nedvesség, itasd le konyhai papírtörlővel, hogy a töltelék ne áztassa el a tésztát.
Helyezz egy teáskanálnyi tölteléket minden gyoza lap közepére. Nedvesítsd be a tészta szélét vízzel, hajtsd félbe, és nyomd össze, hogy jól záródjon. A csipkés szélezés segít a jobb záráshoz és esztétikusabb megjelenéshez.
Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, tedd bele a gyozákat (ne érjenek össze), és pirítsd őket, míg az aljuk aranybarna nem lesz (kb. 2 perc).
Önts hozzá 100 ml vizet, azonnal fedd le a serpenyőt, és párold 5-6 percig, amíg a víz elpárolog. Ezután vedd le a fedőt, és süsd további 1 percig ropogós alj eléréséhez.
Tálald azonnal vegán szójaszószos mártogatóval, friss újhagymával megszórva. TIPP: A szójaszószt keverheted egy kevés rizsecettel vagy csilipasztával is, hogy pikánsabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.