A lisztet szitáld át egy nagy tálba, majd add hozzá az élesztőt, cukrot és a sót. Keverd jól össze.
A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyed és levegős legyen.
Meleg vízben oldd fel a cukrot, majd öntsd a lisztes keverékhez. Keverd össze, amíg a tészta összeáll.
A víz ne legyen túl forró, mert akkor tönkreteheti az élesztőt. Olyan langyos legyen, mint a testhőmérséklet.
Amikor a tészta összeállt, add hozzá az olajat, és dagaszd 10-15 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta dagasztása fontos, hogy jól felvegyen minden hozzávalót és szép állagot kapjon.
Fedd le a tésztát, és hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg megkel.
Ha nincs elég meleg hely, tegyél egy takarót a tálra, hogy gyorsabban megkeljen a tészta.
Miután megkelt, formázz belőle kis golyókat, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A golyók mérete egyenletes legyen, hogy minden darab egyformán süljön.
Forró olajban süsd ki a golyókat, amíg aranybarna színűek nem lesznek. Sütés után tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassák.
Ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor kívül megég, míg belül nyers marad.
Miután a vetkoek megsült, vágd félbe és tedd bele a vajat és a mézet.
A méz és a vaj egyaránt lágyítja a tésztát, és extra ízt ad neki.
Tálald melegen, és élvezd a finom, édes, vajjal és mézzel töltött vetkoeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.