Vetkoek mézzel és vajjal, friss, sült tészta édes töltelékkel

Vetkoek mézzel és vajjal

A vetkoek egy hagyományos dél-afrikai étel, amelyet gyakran készítenek házi sütőben. Az étel egyszerű, de finom, és édes töltelékkel, például mézzel és vajjal tálalják. A vetkoek története szoros kapcsolatban áll a dél-afrikai kultúrával, és gyakran fogyasztják utcai árusoknál vagy családi összejöveteleken. A méz és vaj kombinációja különleges ízt ad a tésztának, miközben lágy és kellemes textúrát biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
25 g Élesztő
1 ek. Cukor
1 tk.
300 ml Meleg víz
2 ek. Olaj
100 g Vaj
3 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld át egy nagy tálba, majd add hozzá az élesztőt, cukrot és a sót. Keverd jól össze.

    A liszt átszitálása segít, hogy a tészta könnyed és levegős legyen.

    2

    Meleg vízben oldd fel a cukrot, majd öntsd a lisztes keverékhez. Keverd össze, amíg a tészta összeáll.

    A víz ne legyen túl forró, mert akkor tönkreteheti az élesztőt. Olyan langyos legyen, mint a testhőmérséklet.

    3

    Amikor a tészta összeállt, add hozzá az olajat, és dagaszd 10-15 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tészta dagasztása fontos, hogy jól felvegyen minden hozzávalót és szép állagot kapjon.

    4

    Fedd le a tésztát, és hagyd pihenni egy meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg megkel.

    Ha nincs elég meleg hely, tegyél egy takarót a tálra, hogy gyorsabban megkeljen a tészta.

    5

    Miután megkelt, formázz belőle kis golyókat, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A golyók mérete egyenletes legyen, hogy minden darab egyformán süljön.

    6

    Forró olajban süsd ki a golyókat, amíg aranybarna színűek nem lesznek. Sütés után tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassák.

    Ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor kívül megég, míg belül nyers marad.

    7

    Miután a vetkoek megsült, vágd félbe és tedd bele a vajat és a mézet.

    A méz és a vaj egyaránt lágyítja a tésztát, és extra ízt ad neki.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a finom, édes, vajjal és mézzel töltött vetkoeket.