Viennetta Cappuccino fagylalt kávés rétegekkel és ropogós csokoládéval tálalva

Viennetta Cappuccino

A Viennetta Cappuccino fagylalt az egyik legkülönlegesebb réteges desszert, amely a kávé és a csokoládé tökéletes kombinációját hozza el. A lágy kávés fagylalt és a vékony csokoládérétegek minden falatnál kifinomult élményt nyújtanak. Ha szereted az elegáns, kávé ízű desszerteket, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 ml Tejszín
200 ml Sűrített tej
10 g Instant kávé
5 ml Vanília kivonat
150 g Étcsokoládé
20 ml Kókuszolaj
20 g Kakaópor
5 g Őrölt kávé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban verd fel a hideg tejszínt habbá, amíg közepesen kemény állagú lesz.

    A tejszínt felhasználás előtt legalább 30 percre tedd a fagyasztóba, hogy könnyebben felverhető legyen. A tál és a habverő is legyen hideg.

    2

    Add hozzá a sűrített tejet és a vanília kivonatot, majd óvatosan keverd össze, hogy a hab ne törjön össze.

    A sűrített tejet óvatosan forgasd a habba, hogy ne veszítsen a térfogatából.

    3

    Oldd fel az instant kávét 2 evőkanál forró vízben, majd keverd bele a fagylalt alapba.

    Ha intenzívebb kávé ízt szeretnél, használj több instant kávét, vagy főzz le egy erős eszpresszót, és hűtsd le.

    4

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy folyékonyabb legyen.

    A kókuszolaj segít abban, hogy a csokoládé vékonyabb rétegben terüljön el, és könnyebben törjön majd szeleteléskor.

    5

    Egy hosszúkás formát bélelj ki sütőpapírral, majd simíts bele egy réteg kávés fagylaltkrémet.

    A sütőpapír megkönnyíti a Viennetta kifordítását a formából.

    6

    Önts egy vékony réteg olvasztott csokoládét a fagylaltrétegre, és tedd a fagyasztóba 10 percre, hogy megszilárduljon.

    A csokoládénak teljesen meg kell szilárdulnia, mielőtt a következő réteget ráöntöd, különben összekeveredik a fagylalttal.

    7

    Ismételd meg a rétegezést, amíg az összes fagylaltkrém és csokoládé el nem fogy. Ügyelj arra, hogy a tetejére csokoládéréteg kerüljön.

    A rétegek vastagságát tetszés szerint variálhatod.

    8

    Fagyaszd legalább 4 órán keresztül, hogy teljesen megdermedjen.

    A legjobb, ha egy éjszakán át fagyasztod.

    9

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, majd vágd szeletekre, és szórd meg kakaóporral és őrölt kávéval.

    A kakaópor és az őrölt kávé nem csak díszítés, hanem fokozza a kávés ízélményt is.