Vedd ki a feketeribizlis és vaníliás fagylaltokat a fagyasztóból, és hagyd őket szobahőmérsékleten kb. 10–15 percig, hogy kissé megpuhuljanak. TIPP: A fagylalt akkor ideális a rétegezéshez, ha könnyedén kenhető, de még nem folyik.
Ha nincs vanília fagylaltod, helyettesítheted tejszínes fagylalttal is.
Olvaszd fel a fehér csokoládét a kókuszzsírral vízgőz felett, amíg teljesen sima és folyós lesz. TIPP: A kókuszzsír segít abban, hogy a csokoládé vékony és ropogós rétegként szilárduljon meg.
A fehér csokoládé könnyebben ég meg, mint az étcsokoládé, ezért különösen figyelj oda az olvasztás során.
Egy téglalap alakú formát bélelj ki sütőpapírral. Elsőként egy réteg feketeribizlis fagylaltot kenj az aljára, majd vékonyan önts rá egy kevés olvasztott csokoládét. Fagyaszd 5 percig. TIPP: A rétegek közti hűtés segít megőrizni a tiszta határokat.
Ha nincs sütőpapírod, használhatsz folpackot is a forma kibéleléséhez.
Következő rétegként simíts el vanília fagylaltot, újabb fehér csokoládéval. Ezt a váltakozást ismételd, míg az alapanyagok elfogynak. TIPP: A rétegek száma ideálisan legalább 6 legyen a látványos textúra érdekében.
A rétegek sorrendjét variálhatod, de a feketeribizlis fagylalt intenzív íze miatt érdemes felváltva rétegezni a vaníliával.
A legfelső rétegre csorgass feketeribizli szószt hullámosan, majd egy kanál hátával enyhén húzd meg, hogy mintát képezzen. TIPP: A szósszal óvatosan bánj, hogy ne olvassza meg a felső fagylaltréteget.
Ha nincs feketeribizli szószod, használhatsz más bogyós gyümölcs szószt is, például málnaszószt.
Tedd a kész desszertet fagyasztóba legalább 4 órára, de legjobb, ha egy éjszakán át dermeszted. Tálalás előtt hagyd 5 percig szobahőmérsékleten állni, és forró vízbe mártott késsel szeleteld. TIPP: A ferdén vágott szeletek még jobban kiemelik a rétegeket.
A szeleteléshez használhatsz pizzavágót is, ami egyenletesebb szeleteket eredményez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.