Banh Mi gofri tálalva friss zöldségekkel és sült sertéshússal

Vietnámi Banh Mi Gofri

A vietnámi Banh Mi az egyik legismertebb utcai étel, amely friss zöldségek, fűszeres hús és ropogós bagett kombinációjával hódította meg a világot. Ebben a receptben ezt az ikonikus ízvilágot ötvözzük a gofri könnyedségével, így egy izgalmas és egyedi fogást kapunk. A sült sertéshús és a savanyított zöldségek tökéletes harmóniát alkotnak a puha, mégis ropogós gofrival, míg a chili szósz és szójaszósz még intenzívebbé teszi az élményt. Ideális választás reggelire, brunchra vagy akár egy gyors vacsorára is!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Sütőpor
1 tk.
1 tk. Cukor
200 g Sült sertéshús
1 cs. Koriander
1 db Uborka
1 db Sárgarépa
2 ek. Ecet
3 ek. Majonéz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Chili szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összetevőket: reszeld le a sárgarépát, vágd vékony szeletekre az uborkát és aprítsd fel a koriandert.

    A zöldségeket készítsd elő előre, hogy a gofri összeállítása gyorsabb legyen.

    2

    A sárgarépát keverd össze az ecettel és egy csipet cukorral, majd hagyd állni 10 percig, hogy kissé savanykás legyen.

    Az ecetes sárgarépa a Banh Mi jellegzetes ízét adja. Használhatsz rizsecetet vagy almaecetet is.

    3

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót. Egy másik edényben verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

    A száraz és nedves hozzávalókat külön keverd össze, hogy a tészta sima legyen.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz összetevőkhöz, majd keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd kanalazz bele egy adag tésztát. Süsd 3-5 percig, amíg aranybarnára sül.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő. A sütési idő a gofrisütőtől függ.

    6

    A kész gofrikra kenj egy kevés majonézt, majd helyezd rá a sült sertéshúst, az uborkát és az ecetes sárgarépát.

    A majonéz helyett használhatsz vegán majonézt is. A sült sertéshús helyett használhatsz más húst, például csirkét vagy tofu-t.

    7

    Locsold meg egy kevés szójaszósszal és chili szósszal, majd szórd meg friss korianderrel.

    A szójaszósz és a chili szósz mennyiségét ízlés szerint állítsd. A koriander elengedhetetlen a Banh Mi-hez.

    8

    Tálald frissen, extra chili szósszal a fűszeresebb íz kedvelőinek.

    A Banh Mi gofrit frissen tálald, hogy a gofri ropogós, a feltétek pedig frissek legyenek.