Aprítsd finomra a fokhagymát és a chilit. Reszeld le vékony csíkokra a sárgarépát.
A fokhagymát és a chilit minél apróbbra vágd, hogy jobban kiadják az ízüket. A sárgarépát julienne-re vágd, ha tudod, az esztétikusabb.
Egy kis tálban keverd össze a cukrot és a vizet, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Használj forró vizet, hogy a cukor gyorsabban feloldódjon.
Add hozzá a halszószt és a lime levét, majd keverd alaposan össze.
Kóstold meg a szószt, és ha szükséges, állítsd be az ízeket. Ha túl sós, adj hozzá több lime levet, ha túl savanyú, adj hozzá több cukrot.
Add hozzá az aprított fokhagymát és a chilit, hogy a szósz karakteres ízvilágot kapjon.
A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Végül keverd bele a reszelt sárgarépát, amely textúrát és frissességet ad a szósznak.
A sárgarépa opcionális, de nagyon jól illik a szószhoz.
Tálald a nuoc cham szószt friss vietnámi ételek, például tavaszi tekercsek vagy grillezett húsok mellé.
A szósz hűtőben tárolva 1-2 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.