Vindaloo zöldségekkel, gazdag piros szószban tálalva

Vindaloo zöldségekkel

A Vindaloo egy híres indiai étel, amely a portugál gyarmatosítók által hozott fűszereken alapul. Eredetileg húsból készült, de a vegetáriánus változatok, mint a zöldségekkel készült Vindaloo, egyre népszerűbbek. A zöldségek tökéletesen magukba szívják a gazdag, fűszeres szószt, így egy igazán ínycsiklandó fogást kapunk. Kiváló választás, ha egy különleges ételt szeretnél főzni vegetáriánus vagy vegán vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sárgarépa
150 g Zöldbab
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 db Lime leve
2 ek. Olívaolaj
200 ml Kókusztej
2 ek. Ecet
2 ek. Paprika
1 tk. Kömény
1 cs. Fahéj
1 tk. Mustármag
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkumapor
1 tk. Chili por
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozzuk meg, majd vágjuk fel apró darabokra. A zöldbabot is vágjuk fel kisebb darabokra.

    A zöldségdarabokat próbáljuk egyforma méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le. A lime levét facsarjuk ki. Az összes fűszert – paprika, kömény, fahéj, mustármag, koriander, kurkuma, chili por – készítsük elő.

    A lime frissességet ad az ételnek, így a levét mindig frissen facsarjuk ki.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és keverjük egy percig.

    A hagymát ne pirítsuk túl, különben keserűvé válhat. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma se égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    A fűszereket – paprika, kömény, fahéj, mustármag, koriander, kurkuma, chili por – szórjuk rá, és alaposan keverjük össze, hogy az olajban megpiruljanak.

    A fűszerek megpirítása segít kihozni az ízüket, ezért ne hagyjuk ki ezt a lépést!

    5

    Adjuk hozzá a sárgarépát és a zöldbabot, majd keverjük össze a fűszerkeverékkel. Öntsük hozzá a kókusztejet és az ecetet, majd keverjük át.

    A kókusztej krémes állagot ad a szósznak, miközben az ecet frissességet kölcsönöz.

    6

    Hagyjuk felforrni a keveréket, majd csökkentsük a lángot, és pároljuk 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ne felejtsük el időnként keverni, hogy ne égjen le, és minden zöldség egyenletesen puhuljon meg.

    7

    A végén adjuk hozzá a lime levét, és sóval ízesítsük. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, pótoljuk a fűszereket.

    A lime leve frissességet ad az ételnek, így ne hagyjuk ki!