Vodka pancake tálalva

Vodka pancake

A vodka pancake egy egyedi csavar a hagyományos palacsintán, amelyben a vodka nemcsak ízt ad, hanem hozzájárul a tészta könnyedségéhez is. Az alkohol sütés közben elpárolog, így a palacsinta kellemesen légies és puha lesz. Ezt a receptet az orosz és kelet-európai konyha ihlette, ahol a vodka gyakran szerepel a desszertek és tészták készítésénél. Tökéletes választás egy különleges reggelihez vagy desszertként, tejföllel és friss bogyós gyümölcsökkel tálalva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
2 db Tojás
200 ml Tej
50 ml Víz
30 ml Vodka
30 g Vaj
5 g Sütőpor
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
20 g Cukor
5 ml Vaníliakivonat
100 g Tejföl
15 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a palacsinták egyenletesen fognak megemelkedni.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, a vizet, a vaníliakivonatot és a vodkát.

    A vodka segít abban, hogy a palacsinta könnyebb és légiesebb legyen, mivel gátolja a glutén fejlődését.

    3

    Olvaszd fel a vajat, majd keverd bele a nedves hozzávalókhoz.

    A felolvasztott vaj gazdagabb ízt ad a palacsintáknak.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és dolgozd össze, hogy sima tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a túlzott keverés kemény palacsintákat eredményezhet. Elég, ha csak éppen összeállnak az összetevők.

    5

    Melegíts egy serpenyőt közepes lángon, és kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, hogy a palacsinta ne ragadjon le, de ne legyen túl forró, mert akkor megég.

    6

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el.

    Ha vékonyabb palacsintákat szeretnél, használj kevesebb tésztát. Ha vastagabbakat, akkor többet. A tésztát gyorsan oszlasd el, hogy egyenletes vastagságú legyen a palacsinta.

    7

    Süsd kb. 2-3 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsd meg és süsd további 2 percig.

    Amikor a palacsinta tetején buborékok jelennek meg, és a szélei kezdenek elválni a serpenyőtől, ideje megfordítani.

    8

    Tálald friss tejföllel és opcionálisan porcukorral vagy bogyós gyümölcsökkel.

    A tejföllel és bogyós gyümölcsökkel tálalt vodka palacsinta egyedi és finom kombináció.