A málnát mosd meg, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára. Ha szeretnéd, szűrd át egy szitán, hogy eltávolítsd a magokat.
A málnapürét szitán átszűrve selymesebb sorbetet kapsz, de a magok rosttartalma is hasznos lehet.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A cukor mennyisége ízlés szerint változtatható, de a sorbet állagát is befolyásolja. Kevesebb cukor esetén keményebb lesz.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a málnapürét, a citromlevet és a vodkát.
A vodka segít abban, hogy a sorbet ne legyen túl kemény. Ha nem szeretnél alkoholt használni, helyettesítheted egy kevés vízzel, de a végeredmény kevésbé lesz lágy.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edény azért előnyös, mert gyorsabban fagy meg benne a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
A kapargatás elengedhetetlen a sima állag eléréséhez. Ha elmarad, a sorbet nagyon kemény és jégkristályos lesz.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és néhány szem málnával.
A sorbetet előhűtött poharakban tálald, hogy tovább megőrizze a hidegét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.