Vodkás málna sorbet házi készítésű frissítő desszert

Vodkás málna sorbet

A vodkás málna sorbet egy különleges és pikáns desszert, amely az édes málna frissességét és a vodka tiszta, enyhén fűszeres aromáját ötvözi. A málna az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcs, amelyet már az ókorban is előszeretettel fogyasztottak. A vodka eredetileg Kelet-Európából származik, és az egyik legismertebb alkoholos ital, amely tökéletesen illik a jeges desszertekhez. Az első sorbeteket az ókori Rómában fogyasztották, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat hűtöttek le. A modern változatban a málna természetes édessége és a vodka enyhe karakteressége tökéletes harmóniát alkot, így egy könnyed, jeges desszertet kapunk. Képzeld el, ahogy egy kanál vodkás málna sorbet elolvad a szádban, felfrissítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss málna
200 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Friss citromlé
50 ml Vodka
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A málnát mosd meg, majd turmixgépben pürésítsd teljesen simára. Ha szeretnéd, szűrd át egy szitán, hogy eltávolítsd a magokat.

    A málnapürét szitán átszűrve selymesebb sorbetet kapsz, de a magok rosttartalma is hasznos lehet.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A cukor mennyisége ízlés szerint változtatható, de a sorbet állagát is befolyásolja. Kevesebb cukor esetén keményebb lesz.

    3

    Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a málnapürét, a citromlevet és a vodkát.

    A vodka segít abban, hogy a sorbet ne legyen túl kemény. Ha nem szeretnél alkoholt használni, helyettesítheted egy kevés vízzel, de a végeredmény kevésbé lesz lágy.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény azért előnyös, mert gyorsabban fagy meg benne a sorbet.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    A kapargatás elengedhetetlen a sima állag eléréséhez. Ha elmarad, a sorbet nagyon kemény és jégkristályos lesz.

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és néhány szem málnával.

    A sorbetet előhűtött poharakban tálald, hogy tovább megőrizze a hidegét.