Vörösbabos Bingsu, koreai jĂ©gdesszert vörösbab pĂŒrĂ©vel Ă©s pörkölt szezĂĄmmal

Vörösbabos Bingsu

A Vörösbabos Bingsu a koreai desszertkultĂșra egyik kĂŒlönleges Ă©dessĂ©ge, amely a frissĂ­tƑ jeget Ă©s a gazdag vörösbab pĂŒrĂ©t ötvözi. Az Ă©des, krĂ©mes vörösbab pĂŒrĂ© Ă©s a frissĂ­tƑ jĂ©g kombinĂĄciĂłja egyedi Ă©lmĂ©nyt ad, miközben a pörkölt szezĂĄmmag ropogĂłssĂĄgot Ă©s extra Ă­zt biztosĂ­t. Ez a desszert a koreai utcai Ă©ttermek nĂ©pszerƱ fogĂĄsa, amely a nyĂĄri melegben igazi felfrissĂŒlĂ©st nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 500 g JĂ©gkockĂĄk
⭕ 100 g FƑtt vörösbab-pĂŒrĂ©
⭕ 50 ml SƱrĂ­tett tej
⭕ 200 ml Tej
⭕ 1 ek. Pörkölt szezĂĄmmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A jégkockåkat aprítsd finomra. Ha van jégaprítód, hasznåld, hogy a jég könnyen eloszoljon a desszert tetején.

    Ha nincs jégaprítód, csomagold a jégkockåkat egy konyharuhåba, és egy kalapåccsal törj apró darabokra.

    2

    Tedd az aprĂ­tott jĂ©gkockĂĄkat egy tĂĄlba, Ă©s kanalazd rĂĄ a fƑtt vörösbab-pĂŒrĂ©t, hogy egyenletesen bevonja a jeget.

    A pĂŒrĂ© ne legyen tĂșl hĂ­g, hogy jĂłl tapadjon a jĂ©ghez.

    3

    Öntsd rĂĄ a tejet Ă©s a sƱrĂ­tett tejet, hogy a desszert krĂ©mes Ă©s gazdag legyen.

    A sƱrĂ­tett tej segĂ­t Ă©desĂ­teni, de ha szeretnĂ©l kevĂ©sbĂ© Ă©deset, hasznĂĄlhatsz kevesebbet belƑle.

    4

    TĂĄlald a desszertet pörkölt szezĂĄmmaggal a tetejĂ©n, hogy extra Ă­zt Ă©s textĂșrĂĄt adj hozzĂĄ.

    A szezĂĄmmag gazdag Ă©s diĂłs Ă­zt ad, amely kivĂĄlĂłan illik a vörösbab pĂŒrĂ©hez.