Vörösbabos Bingsu, koreai jégdesszert vörösbab pürével és pörkölt szezámmal

Vörösbabos Bingsu

A Vörösbabos Bingsu a koreai desszertkultúra egyik különleges édessége, amely a frissítő jeget és a gazdag vörösbab pürét ötvözi. Az édes, krémes vörösbab püré és a frissítő jég kombinációja egyedi élményt ad, miközben a pörkölt szezámmag ropogósságot és extra ízt biztosít. Ez a desszert a koreai utcai éttermek népszerű fogása, amely a nyári melegben igazi felfrissülést nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Jégkockák
100 g Főtt vörösbab-püré
50 ml Sűrített tej
200 ml Tej
1 ek. Pörkölt szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jégkockákat aprítsd finomra. Ha van jégaprítód, használd, hogy a jég könnyen eloszoljon a desszert tetején.

    Ha nincs jégaprítód, csomagold a jégkockákat egy konyharuhába, és egy kalapáccsal törj apró darabokra.

    2

    Tedd az aprított jégkockákat egy tálba, és kanalazd rá a főtt vörösbab-pürét, hogy egyenletesen bevonja a jeget.

    A püré ne legyen túl híg, hogy jól tapadjon a jéghez.

    3

    Öntsd rá a tejet és a sűrített tejet, hogy a desszert krémes és gazdag legyen.

    A sűrített tej segít édesíteni, de ha szeretnél kevésbé édeset, használhatsz kevesebbet belőle.

    4

    Tálald a desszertet pörkölt szezámmaggal a tetején, hogy extra ízt és textúrát adj hozzá.

    A szezámmag gazdag és diós ízt ad, amely kiválóan illik a vörösbab püréhez.