Vörösboros áfonyás balzsamecetszósz tálalva

Vörösboros áfonyás balzsamecetszósz

A vörösboros áfonyás balzsamecetszósz egy gazdag, édes-savanyú mártás, amely a vörösbor mélységét, a balzsamecet savasságát és az áfonya friss ízét ötvözi. Ez a szósz tökéletes választás lehet steakekhez, grillezett húsokhoz, vagy akár sajtokhoz is. A recept az amerikai barbecue konyhából merít ihletet, ahol az édes és fűszeres szószok különösen népszerűek. Képzeld el, ahogy a szósz frissen készül, miközben az illatok betöltik a konyhát. Az elkészítés titka, hogy a szószt alacsony lángon főzzük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml vörösbor
150 g áfonya
3 ek. balzsamecet
1 ek. méz
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg, és vágd fel apróra.

    A fokhagymát reszelőn is lereszelheted az intenzívebb ízért.

    2

    Egy serpenyőben öntsd bele a vörösbort, balzsamecetet, és adj hozzá mézet.

    Használj jó minőségű vörösbort a legjobb ízhatás érdekében. A száraz vörösborok általában jobban passzolnak ehhez a szószhoz.

    3

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, áfonyát, rozmaringot, sót és borsot.

    A friss rozmaring helyett szárítottat is használhatsz, de abból kevesebb mennyiség is elég lehet, mert koncentráltabb az íze.

    4

    Főzd közepes lángon 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön, és az ízek összeérjenek.

    Figyelj oda, hogy a szósz ne égjen le. Ha túl gyorsan sűrűsödik, vedd lejjebb a lángot.

    5

    Ha szükséges, szűrd le a szószt, hogy sima textúrát kapj.

    A leszűrés opcionális, de ha simább szószt szeretnél, érdemes megtenni. A leszűrt áfonyát ne dobd ki, felhasználhatod más ételekhez.

    6

    Tálald a kész szószt steakhez, grillezett húsokhoz vagy sajtokhoz.

    A szósz melegen és hidegen is tálalható. Hűtőben tárolva néhány napig eláll.