A fokhagymát hámozd meg, és vágd fel apróra.
A fokhagymát reszelőn is lereszelheted az intenzívebb ízért.
Egy serpenyőben öntsd bele a vörösbort, balzsamecetet, és adj hozzá mézet.
Használj jó minőségű vörösbort a legjobb ízhatás érdekében. A száraz vörösborok általában jobban passzolnak ehhez a szószhoz.
Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, áfonyát, rozmaringot, sót és borsot.
A friss rozmaring helyett szárítottat is használhatsz, de abból kevesebb mennyiség is elég lehet, mert koncentráltabb az íze.
Főzd közepes lángon 10-15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön, és az ízek összeérjenek.
Figyelj oda, hogy a szósz ne égjen le. Ha túl gyorsan sűrűsödik, vedd lejjebb a lángot.
Ha szükséges, szűrd le a szószt, hogy sima textúrát kapj.
A leszűrés opcionális, de ha simább szószt szeretnél, érdemes megtenni. A leszűrt áfonyát ne dobd ki, felhasználhatod más ételekhez.
Tálald a kész szószt steakhez, grillezett húsokhoz vagy sajtokhoz.
A szósz melegen és hidegen is tálalható. Hűtőben tárolva néhány napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.