Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek kioldódjanak.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé teheti a szószt. Alacsony lángon pirítsd.
Add hozzá a vörösbort, az áfonyát, a mustárt, a mézet és az ecetet. Keverd össze, és hagyd főzni közepes lángon 10-12 percig, hogy az áfonya megpuhuljon.
A mustár típusa befolyásolja a szósz ízét. A dijoni mustár pikánsabb, míg a magos mustár textúrát ad a szósznak.
Amikor az áfonya megpuhult, egy kis botmixerrel pépesítheted a szószt, hogy sima állagú legyen, ha szeretnéd.
Óvatosan pépesítsd a szószt, hogy ne fröccsenjen ki a forró folyadék.
Ízesítsd sóval és borssal, majd keverd jól össze.
Kóstold meg a szószt, mielőtt sóznál, mert a mustár is sós lehet.
Hagyd a szószt főzni 5-7 percig, hogy besűrűsödjön.
Minél tovább főzöd, annál sűrűbb lesz a szósz. Vedd le a tűzről, amikor eléri a kívánt állagot, mert hűlés közben még sűrűsödik.
Tálald a kész szószt grillezett húsokhoz, például kacsához, pulykához vagy akár sajtokhoz.
A szósz remekül passzol vadhúsokhoz is. Hűtőben tárolva néhány napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.